V Ljutomeru prižgali praznične lučke

Vstop v predpraznične dni so naznanili z uradnim prižigom lučk na božičnem drevesu, ki krasi Glavni trg v Ljutomeru.

Prlekija-on.net, sobota, 11. december 2021 ob 18:25
Prižig lučk v Ljutomeru

Prižig lučk v Ljutomeru

V soboto, 11. decembra, so tudi v Ljutomeru prižgali praznične lučke. Nekaj obiskovalcev, ki se jih je zbralo na Glavnem trgu, je nagovorila županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, nato pa so skupaj odštevali do prižiga lučk. Glede na trenutno situacijo v naši državi in zaradi vseh omejitev, ki jih je sprejela Vlada RS za zajezitev širjenja okužb, tudi v letošnjem decembru v občini Ljutomer ne bo izvedenih vseh prireditev in dogodkov, ki so jih želeli organizirati v želji, da občanom in turistom pričarajo predpraznično vzdušje. Tako so med drugim odpadli tudi božični sejmi, na katerih so v preteklih letih svoje izdelke prodajali otroci iz vrtcev, šol in člani društev ter tudi številni lokalni ponudniki.

Županja je povedala, da tudi letos zaradi razmer ne bo silvestrovanja na prostem.

Novost letošnjega leta pa je, da so na trgu postavili manjša božična drevesa, na katera so svoje okraske lahko namestili otroci iz vrtcev in šol v ljutomerski občini. Ta drevesa bodo v začetku prihodnjega leta posajena v okolici teh vrtcev in šol. Praznične luči, ki so bile nameščene v obsegu kot v preteklih letih, bodo mesto Ljutomer osvetljevale do 6. januarja 2022.

V Ljutomeru so tudi v letošnjem letu želeli na Glavnem trgu v Ljutomeru postaviti drsališče, ki je v preteklosti privabljajo številne ljudi željne rekreacije in zabave, a so zaradi ukrepov sprejeli odločitev, da v decembru drsališča ne bodo postavili, bodo pa, v kolikor bodo to razmere dopuščale, le-to postavili v času zimskih počitnic.



Več v Družabno