Lidija Nemec in Robert Kosmajer iz PP Ljutomer aktivno sodelovala v nacionalnem projektu Vseživljenjskega učenja

Prisotnim sodelavcem MCP-ja sta izvedla predavanje OSEBNA VARNOST, v okviru katerega sta tudi podrobneje opisala potrebne postopke ob sprejemu mednarodnih in domačih gostov v namestitvene objekte znotraj Republike Slovenije.

Prlekija-on.net, torek, 14. december 2021 ob 17:37
Ustvarjalen delovni posvet

Ustvarjalen delovni posvet

Nedavno je bil izveden ustvarjalen delovni posvet v Mladinskem centru Prlekije, ki ga je vodil Miha Selič, profesionalni mladinski delavec, koordinator in na katerem sta strokovno sodelovala vzorna slovenska policista Lidija Nemec in Robert Kosmajer sicer vodji varnostnega okoliša na območju Upravne enote Ljutomer. Prisotnim sodelavcem MCP-ja sta izvedla predavanje OSEBNA VARNOST, v okviru katerega sta tudi podrobneje opisala potrebne postopke ob sprejemu mednarodnih in domačih gostov v namestitvene objekte znotraj Republike Slovenije.

Omenjeno predavanje je bilo izvedeno v sklopu TVU - teden vseživljenjskega učenja in je predstavljalo posredovanje še kako koristnih ter prepotrebnih informacije za kolektiv MCP-PC NVO, so.p., ki je prav letos z odobrenima mednarodnima projektoma ESE - Evropska solidarnostna enota MLADI IN SAMOOSKRBA in Erazmus plus MEDNARODNO SODELOVANJE pričel tudi z namestitveno-bivalnimi aktivnostmi lokalnega, nacionalnega in mednarodnega obsega. Tako je letos pričel tudi delovati lasten Zeleno-projektni hostel, v okviru katerega sta kar šest mesecev bivali dve evropski prostovoljki iz Portugalske ter tudi mladi iz kar petih različnih EU držav, kot tudi romarji iz tujine in domovine. Taka narava namestitve pa je v začetku kar zahteven zalogaj, saj so gostje tudi mladi z vsemi svojimi pozitivnimi in negativnimi lastnostmi in navadami ter jih je potrebno "normalizirati" za dosledno spoštovanje zakonskih določil, ki veljajo v gostujoči se državi, torej Republiki Sloveniji.

V prihodnosti, po sprostitvi sedanjih razmer zaradi Covida 19, bo sledilo še nadaljevanje omenjenih izobraževanj za vse zainteresirane s področja OSEBNE VARNOSTI in podobnih varnostno-preventivnih tem, tudi tokrat v realizaciji Lidije Nemec in Roberta Kosmajerja. O vseh terminih v prihodnje bo Mladinski center Prlekije pravočasno obvestil.

Strokovna izvajalca sta v znak zahvale prejela protokolarna darila organizatorja iz rok Tamare Brumen, predsednice Mladinskega sveta Ljutomer in profesionalne mladinske koordinatorka v MCP-ju. Pred kratkim pa je za njiju prispela tudi zahvala-potrdilo iz Andragoškega centra Slovenije.

foto, tekst: Tadeja Muršič, Leon PoredošVeč v Kultura in izobraževanje