Mladoletnikom zasegli 550 pirotehničnih izdelkov. Kupoval jim jih je eden od staršev.

En od staršev je kupoval prepovedane pirotehnične izdelke in jih za uporabo in nadaljnjo prodajo izročal mladoletnemu sinu.

Prlekija-on.net, petek, 17. december 2021 ob 13:55
Zasežena pirotehnika, foto: PP Maribor II

Zasežena pirotehnika, foto: PP Maribor II

Policisti Policijske postaje Maribor II so bili 15. 12. 2021 seznanjeni s problematiko pokanja "petard" oz. uporabo pirotehničnih izdelkov katerih glavni učinek je pok, na območju Dravskega Dvora, Miklavža in Dobrovc. Takoj so pristopili k zbiranju obvestil in ugotovili, da so pirotehnične izdelke posedovali in uporabljali trije mladoletniki iz območja Dravskega Dvora, ki so jim policisti v postopku, ki je sledil, take izdelke tudi zasegli. Skupno so jim zasegli 550 pirotehničnih izdelkov II in III. kategorije, katerih glavni učinek je pok, saj je posedovanje, prodaja in uporaba teh izdelkov v Sloveniji prepovedana.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je opisane pirotehnične izdelke preko svetovnega spleta kupil eden izmed staršev enega od mladoletnikov, ki jih je uporabljal in tudi preprodajal svojim vrstnikom.

Zoper mladoletne kršitelje bodo policisti, zaradi posedovanja in uporabe pirotehničnih izdelkov, na Okrajno sodišče v Mariboru podali obdolžilni predlog, zoper starša, ki je nabavljal oz. kupoval te izdelke pa bodo pri prekrškovnem organu Policijske postaje Maribor II uvedli hitri postopek, v katerem mu bodo izdali odločbo o prekršku.



Več v Črna kronika