UE Ljutomer med prazniki omejuje obseg poslovanja

Zaradi preprečevanje ponovnih izbruhov in širjenja okužb bo v obdobju od 27. do 31. decembra 2021 na UE Ljutomer možno urediti samo najnujnejše upravne storitve.

Prlekija-on.net, sreda, 22. december 2021 ob 11:10
Upravna enota Ljutomer omejuje poslovanje

Upravna enota Ljutomer omejuje poslovanje

Iz UE Ljutomer sporočajo, da v času med prihajajočimi prazniki, od 27. 12. do 31. 12 2021, UE Ljutomer omejuje obseg poslovanja zaradi preprečevanju širjenja okužb s COVID-19.

V skladu z določbami veljavnega odloka Vlade o začasnih ukrepih za preprečevanje ponovnih izbruhov in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 v upravnih zadevah in Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, bo v obdobju od 27. do 31. decembra 2021 na UE Ljutomer možno urediti samo najnujnejše upravne storitve.

Pri tem pa velja splošno pravilo, da so nujne naloge:

  • naloge, ki so vezane na tek procesnih rokov,
  • naloge, povezane z varstvom človekovih pravic in temeljnih svoboščin,
  • naloge v zvezi s preprečevanjem nevarnosti za življenje in zdravje ljudi, za okolje, za javni red in mir, za javno varnost, za premoženje večje vrednosti ali za nastanek hujše gospodarske škode,
  • naloge nujnega in učinkovitega izvajanja oblasti in delovanja države.

V tem času se stranka lahko naroči zgolj iz razloga ureditve nujnih, neodložljivih upravnih zadev. Na ureditev upravne storitve se je potrebno predhodno najaviti na telefon 02/584-94-23 ali pa poslati pošto na elektronski naslov: ue.ljutomer@gov.si.

Vloge strank, razen v nujnih (predhodno dogovorjenih) primerih v tem obdobju upravna enota sprejema zgolj v elektronski obliki ali po navadni pošti.



Več v Gospodarstvo