V požaru hiše nastalo vsaj za 100 tisoč evrov škode

Požar se je zaradi močnega vetra razširil na mansardo objekta, kjer je bilo pet bivalnih sob. Ogenj je popolnoma uničil dnevno sobo in kuhinjo, ostrešje ter večino strešne kritine.

Prlekija-on.net, sreda, 5. januar 2022 ob 12:29
Objavil/a 112 PTUJ dne Torek, 04. januar 2022

Požar je zajel celotno ostrešje

V torek, okrog 19.10, so bili policisti obveščeni o požaru ostrešja stanovanjske hiše v okolici Ptuja. Za čas gašenja požara je bila zaprta regionalna cesta Zg. Hajdina - Zlatoličje.

Okrog 21.50 je bil požar pogašen. Po nestrokovni oceni je na objektu vsaj za 100.000 eur škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vzroka požara.

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da so v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Požar se je zaradi močnega vetra razširil na mansardo objekta, kjer je bilo pet bivalnih sob, kuhinja z jedilnico in dnevna soba. Gasilci PGD Hajdoše, Hajdina, Ptuj, Gerečja vas, Slovenja vas in Draženci so požar omejili in pogasili ter objekt pregledali s termovizijsko kamero. Štirje gasilci PGD Hajdoše so preventivno ostali na požarišču. Ogenj je popolnoma uničil dnevno sobo in kuhinjo, ostrešje ter večino strešne kritine. Poškodovanih ni bilo.

Objavil/a 112 PTUJ dne Torek, 04. januar 2022
Objavil/a 112 PTUJ dne Torek, 04. januar 2022


Več v Črna kronika