Veter povzročil nekaj nevšečnosti

V Stari Novi vasi je zagorelo na električnem vodu ob stiku dveh žic zaradi vetra.

Prlekija-on.net, sreda, 5. januar 2022 ob 18:27
Objavil/a PGD Benedikt dne Sreda, 05. januar 2022

Veter je podrl nekaj dreves

Agencija RS za okolje (Arso) je včeraj izdala oranžno opozorilo zaradi vetra v severovzhodni Sloveniji. Sunki vetra so dosegali do 80 km/h, veter pa je povzročal tudi nekaj nevšečnosti. Že v torek, ob 17.25 se je Lovski cesti v Benediktu na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Benedikt.Ob 17.38 je v naselju Zgornji Velovlek, občina Destrnik, na vozišče padlo drevo. Podrto drevo so razžagali in  odstranili gasilci PGD Desenci.

V sredo, ob 16.00 pa je v kraju Stara Nova vas, občina Križevci, zagorelo na električnem vodu ob stiku dveh žic zaradi vetra. Posredovali so gasilci PGD Stara Nova vas in Elektro Maribor, ki so odklopili elektriko in pogasili požar.

Ponoči bo snežilo v večjem delu Slovenije

Po podatkih Arso bo oblačno, zvečer bo dež od severa prehajal v sneg. Ponoči bo snežilo v večjem delu Slovenije, le po nižinah Primorske deževalo. V bližini morja lahko tudi zagrmi. Na Primorskem bo zapihala močna burja, ki bo proti jutru počasi slabela. Jutranje temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem od 2 do 5 °C.

V četrtek bo sprva oblačno, sneženje bo zjutraj ponehalo tudi v južnih krajih. Sredi dneva in popoldne se bo od severa delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Goriškem in ob morju okoli 9 °C.

In smo prvo intervencijo v letu 2022 imeli tudi PGD Benedikt. 4.1.2022 ob 17:35 smo bili preko pozivnikov obveščeni o...

Objavil/a PGD Benedikt dne Sreda, 05. januar 2022


Več v Narava