S snežnim plugom ga je potiskal 20 metrov in ga poškodoval

Med pluženjem je domačin hotel drugega domačina opozoriti, da to počne agresivno in bi mu skoraj poškodoval vrtno ograjo. A voznik delovnega stroja ni ustavil.

Prlekija-on.net, četrtek, 6. januar 2022 ob 09:27
Do dogodka je prišlo med pluženjem

Do dogodka je prišlo med pluženjem

Sinoči, okoli 20.05 je domnevno 58-letni domačin, z delovnim strojem JCB plužil dovozne poti na Hočkem Pohorju. Ker je to po mnenju 46-letnega domačina počel agresivno in bi mu skoraj poškodoval vrtno ograjo, ga je slednji želel na to opozoriti. Zato se je peš namenil proti delovnemu stroju, vendar voznik delovnega stroja ni ustavil, tako da se je moral opisani moški z rokama prijeti za snežni plug, nato pa ga je delovni stroj potiskal še okoli 20 metrov po dovozni poti od njegove stanovanjske hiše, proti lokalni cesti. Tam je padel preko lokalne ceste v sneg in se ob tem lahko telesno poškodoval. Zdravniško pomoč je poiskal sam.

Voznik delovnega stroja je po dejanju odšel neznano kam in še ni bil izsleden. Policisti ga bodo po usmeritvah pristojne državne tožilke kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.
Več v Črna kronika