Županja sprejela dolgoletnega predsednika Kasaškega kluba Ljutomer

Janez Slavič je konec lanskega leta po skoraj treh desetletjih vodenja Kasaškega kluba Ljutomer predsedniško mesto tega najstarejšega in najuspešnejšega slovenskega kasaškega kluba predal Branku Kristlu.

Prlekija-on.net, petek, 21. januar 2022 ob 09:14
Janez Slavič in Olga Karba

Janez Slavič in Olga Karba

V torek, 18. januarja, je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba sprejela mag. Janeza Slaviča, ki je konec lanskega leta po skoraj treh desetletjih vodenja Kasaškega kluba Ljutomer predsedniško mesto tega najstarejšega in najuspešnejšega slovenskega kasaškega kluba predal Branku Kristlu. Karbova mu je ob tej priložnosti predala Monografijo Ljutomera in se mu zahvalila za vsa njegova dela in prizadevanja, da ima ljutomerski hipodrom odlično infrastrukturo, vrhunske konje in temu primerne rezultate na tekmovalnih stezah.

Slavič, ki je dopolnil 78 let, je vodenje Kasaškega kluba Ljutomer prevzel leta 1992, po predaji predsedniške funkcije pa v klubu ostaja kot član upravnega odbora. »Ves ta čas, odkar delujem v klubu, me je gnala želja, da prispevam nekaj k temu bogastvu, ki so nam ga dali predniki. Gre za slovensko kulturno dediščino, ki jo moramo ohraniti za zanamce,« je ob tem poudaril Slavič.

Branko Kristl

Branko Kristl je novi predsednik Kasaškega kluba Ljutomer




Več v Kultura in izobraževanje