Po premoru sledi prleško-podravski obračun

Meteorplast ŠIC bar se bo v prleško-podravskem obračunu pomeril s ptujsko Hišo daril.

Prlekija-on.net, sreda, 9. februar 2022 ob 08:38
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Ta petek, 11. februarja, se z dvoboji 14. kroga nadaljuje prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi. Meteorplast ŠIC bar se bo v prleško-podravskem obračunu pomeril s ptujsko Hišo daril. Tekma bo odigrana v dvorani ŠIC Ljutomer, pričela pa se bo ob 20.30 uri. Ogled tekme bo brezplačen, gledalci pa morajo za vstop v dvorano izpolnjevati pogoj PCT.

Po porazu (1:3) proti Litiji minuli petek na prvi četrtfinalni tekmi pokala Terme Olimia, povratna tekma bo 18. februarja v Ljutomeru, se je ljutomerska ekipa pričela pripravljati na prvenstveni obračun proti Ptujčanom, ki bo na sporedu po dvomesečnem prvenstvenem premoru. Pred sosedskim obračunom imajo v ljutomerski ekipi nemalo težav. Reprezentančni vratar Tjaž Lovrenčič je zbolel, kapetan Kristian Škerget pa je poškodovan. Možnosti, da bi v petek nastopila so minimalne.

»Po dvomesečni pavzi v ligi nas čaka težka tekma proti tekmecu, ki je bil v zimskem prestopnem roku zelo aktiven. V tej sezoni smo se za prvenstvene točke že srečali, takrat smo bili blizu uspeha, vendar zaradi slabega prvega polčasa nismo prišli do želenih točk.
V petek moramo od prve minute v tekmo vstopiti zainteresirano in lahko upamo na pozitiven rezultat. Upam, da bo na tekmo prišlo čim več gledalcev, saj sta si ekipi blizu, tako geografsko, kot tudi na lestvici
,« je pred derbijem sredine prvoligaške razpredelnice dejal igralec domače ekipe Aljaž Ruis, ki je v tej sezoni dosegel tri prvenstvene zadetke.

Ptujčani, ki so se izdatno okrepili pred nadaljevanjem sezone, so na prvi tekmi zmagali s 4:2 (3:0), na prvenstveni razpredelnici pa so na četrtem mestu s 15. točkami. Ljutomerčani na šestem mestu zaostajajo le dve točki.



Več v Šport