V Ljutomeru na nadvozu padla kolesarka in se huje poškodovala

Med kontrolo prometa so policisti zasegli štiri osebne avtomobile, ker vozniki niso posedovali vozniškega dovoljenja za vožnjo.

Prlekija-on.net, četrtek, 10. februar 2022 ob 08:41
Kolesarka je padla na nadvozu

Kolesarka je padla na nadvozu

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali štiri prometne nesreče v katerih sta se dve osebi telesno poškodovali, kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, sedem kršitev javnega reda in miru, pridržali eno osebo, zasegli štiri osebne avtomobile in štiri primere povoženja divjadi.

V Ljutomeru je v dopoldanskem času, med vožnjo po nadvozu čez železniško progo padla kolesarka in se pri tem hudo telesno poškodovala. V Murski Soboti je zaradi izsiljevanja prednosti na cestnem prehodu za kolesarje, voznik trčil v kolesarko. Pri tem se je kolesarka hudo telesno poškodovala.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih in štirikrat na javnem kraju. Kršiteljica, ki se kljub opozorilom policistov na javnem kraju ni hotela pomiriti, je bila pridržana v prostorih za pridržanje na PP Murska Sobota.

Med kontrolo prometa so policisti zasegli štiri osebne avtomobile, ker vozniki niso posedovali vozniškega dovoljenja za vožnjo.

Stanje prometne varnosti se je v lanskem letu na cestah na območju PU Murska Sobota poslabšalo, saj je bilo obravnavanih več prometnih nesreč kot v letu 2020, prav tako pa so bile posledice nesreč hujše. Tudi v letošnjem letu je trend prometnih nesreč v povečanju. Zaradi splošno zaostrene prometne situacije so policisti ob rednem delu še povečali nadzor cestnega prometa.

Usmerjen je v najbolj pogoste in problematične dejavnike najhujših prometnih nesreč, kot sta prehitra vožnja in vožnja pod vplivom alkohola. Vse udeležence pozivajo: v promet se vselej podajajte odgovorno, spoštujte cestnoprometne predpise, poskrbite za svojo varnost in pazite na šibkejše udeležence cestnega prometa.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območjih PP Ljutomer in Murska Sobota.



Več v Črna kronika