Šest desetletij doživetij na sejmu AGRA

Sejem AGRA je od leta 1962 prehodil dolgo pot. Tudi mnogi izmed vas ste ga spremljali kot zvesti sopotniki, kot poročevalci o njem, soustvarjalci, obiskovalci, ...

Prlekija-on.net, torek, 15. februar 2022 ob 14:47
Sejem AGRA

Sejem AGRA

Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA in z njim Pomurski sejem bo v letu 2022 praznoval visoki, 60. jubilej, najbolj praznično pa bo v Gornji Radgoni od 20. do 25. avgusta. Sejem AGRA je od leta 1962 prehodil dolgo pot. Tudi mnogi izmed vas ste ga spremljali kot zvesti sopotniki, kot poročevalci o njem, soustvarjalci, obiskovalci, ...

Morda ste prav vi eden izmed tistih, ki ste se na sejmu predstavili ali ga obiskali že v letu 1962. Mogoče se spominjate sejma iz leta 1964, ko sta ga že obogatili veliki razstavi kmetijske mehanizacije ter plemenske govedi. Ste bili poleg leta 1973, ko se je sejmišče preselilo na večjo lokacijo in se je prireditev preimenovala v Kmetijsko-živilski sejem ali leta 1974, ko je potekalo prvo uradno strokovno ocenjevanje vin? Vam je iz leta 1980 ostala v spominu pokušnja mesnin iz prvega strokovnega ocenjevanje kakovosti mesa in mesnih izdelkov ali razstava iz leta 1987, ko je pod sejemskim okriljem potekalo 1. strokovno ocenjevanje mleka in mlečnih izdelkov? Še pomnite leto 1996, ko je začel Pomurski sejem širiti vinsko kulturo in prepoznavnost slovenskih vin tudi s projektom Vinska kraljica Slovenije? Vam je ostalo v spominu leto 2009, ko se je Mednarodni kmetijsko-živilski sejem ozaljšal s krajšim imenom AGRA in je ob njem potekalo 56. svetovno prvenstvu v oranju?

Imate iz minulih šestdesetih sejemskih let v Gornji Radgoni kakšen spomin, ki je zaradi posebnih razlogov še posebej drag prav vam? Ste nanj ohranili celo kak spominek, morda vstopnico? Mogoče pa obiščete sejem prav vsako leto ... Hranite kakšno zanimivo fotografijo, ki prikazuje vas kot otroka ali vaše otroke v sejemskem lunaparku? Ste se prav na sejmu v Gornji Radgoni prvič srečali z lectovim srcem ali sladkorno peno? Ste se na njem prvič zapeljali z »butkašem«, kupili kaj novega, posebnega, drugačnega, občudovali razstave živali in vzorčne rastlinske nasade?

Veseli bodo, če jim boste vaše spomine posodili za razstavo, ki jo pred jubilejnim, 60. Mednarodnim kmetijsko - živilskim sejmom AGRA v sodelovanju s Pomurskim sejmom pripravlja Javni zavod Knjižnica Gornja Radgona. Veseli jih bodo ne glede na to, v kakšni obliki bodo. Lahko jim jih zapišete na list papirja, v elektronsko pošto ali zaupate v intervjuju. Lahko jim jih prinesete v obliki plakata, letaka, izdelka, fotografije ali pa na način kot ga poznate le vi.

Najbolj zanimive spomine bodo tudi nagradili, s tistim, česar se boste zvesti obiskovalci najbolj razveselili: s sejemskimi vstopnicami in z degustacijami na sejmu nagrajenih vin. Z njimi vam želijo nazdraviti novim skupnim spominom.



Več v Gospodarstvo