Meteorplast ŠIC bar z veliko zmago, a napredovali so gostje

Meteorplast ŠIC bar je gostil desetkratnega pokalnega prvaka iz Litije in zmagal s 4:2 (3:2), a so se zaradi več zadetkov v gosteh na zaključni turnir četverice uvrstili gostje, ki so prvo tekmo v svoji dvorani dobili s 3:1.

Prlekija-on.net, sobota, 19. februar 2022 ob 08:53
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Blizu 150 gledalcev je v petek, 18. februarja, v dvorani ŠIC Ljutomer spremljalo izredno zanimivo povratno futsal tekmo četrtfinala pokala Terme Olimia. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar je gostil desetkratnega pokalnega prvaka iz Litije in zmagal s 4:2 (3:2), a so se zaradi več zadetkov v gosteh na zaključni turnir četverice uvrstili gostje, ki so prvo tekmo v svoji dvorani dobili s 3:1. Poleg Litije se bodo za pokalni naslov borili še Dobovec, Siliko Vrhnika in Hiša daril Ptuj.

Ljutomerčani, ki so nastopili brez Kristiana Škergeta, Marcela Vindiša in Roka Šnofla, so izvrstno pričeli povratno tekmo in v 2. minuti kar dvakrat zapored premagali članskega reprezentančnega vratarja Nejca Berzelaka. Pod oba zadetka se je podpisal reprezentant do 21 let Adrijan Trstenjak. Gostitelji so nadaljevali z agresivno igro, a so izkušeni gostje sredi prvega polčasa le uspeli vzpostaviti ravnotežje in preko Tineta Šturma v 13. minuti znižati zaostanek. Zaradi pokrivanja po celem igrišču so si domačini hitro priigrali šest akumuliranih prekrškov, s čimer so omogočili, da je 37-letni Brazilec Paulo Josue Letra Da Costa Ferreira v 19. minuti iz kazenskega strela (10 metrov) premagal domačega vratarja Tjaža Lovrenčiča. A to ni bil izid polčasa. Gostitelji so preko kapetana Matica Goznika pred odhodom na odmor znova povedli s 3:2.

Igralci Meteorplasta ŠIC bara so tudi v drugi polčas vstopili hrabro in favoriziranemu nasprotniku povzročali veliko težav. Gostom so popuščali živci, poleg številnih rumenih kartonov pa je sredi drugega polčasa zaradi izključitve moral z igrišča tudi njihov trener Andrej Dobovičnik. V 34. minuti so domačini po zadetku Nika Vajde znova povedli za dva zadetka in v končnici iskali peti zadetek, ki bi jih popeljal do zgodovinskega dosežka in uvrstitve med štiri najboljše ekipe v pokalnem tekmovanju, a so izkušeni gostje uspeli ohraniti do konca dvoboja mrežo nedotaknjeno in se veselili ponovne uvrstitve na zaključni turnir. »Odigrali smo eno boljših tekem v tej sezoni. Res smo se borili. Na koncu nam je zmanjkal kanček sreče, da bi zadeli še tisti zadetek, ki bi nas popeljal na zaključni turnir. Mogoče lahko zdaj obžalujemo slabo igro na prvi tekmi, smo pa tokrat pokazali kako se moramo na vsaki tekmi boriti,« je dejal domači kapetan Matic Goznik.

Meteorplast ŠIC bar: Tjaž Lovrenčič, Miha Prijol (vratarja), Aljaž Goznik, Matic Goznik (kapetan), Tilen Rajter, Mitja Gašparič, Adrijan Trstenjak, Urban Goričan, Aljaž Ruis, Alen Ruis in Niko Vajda. Trener: Tomislav Novak.

Matic Goznik:

Podrobnosti s tekme in drugi rezultati četrtfinalnih tekem pokala so na povezavi.



Več v Šport