Kršitelj sredi dneva v pijanem stanju s kršitvijo ni prenehal, zato so ga pridržali

V nedeljo pa je prišlo do verbalnega spora med sosedoma, kateri se je stopnjeval v fizični kontakt med osebama.

Prlekija-on.net, sreda, 2. marec 2022 ob 21:02
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 25. februarja, ob 18.42 so policisti bili obveščeni o dimniškem požaru na območju Podgorcev. Opravljen je bil ogled kraja in sledi poročilo na državno tožilstvo.

Ob 19.49 so policisti kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 1.46 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja bodo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Več voznikov vozilo pod vplivom alkohola

V soboto, 26. februarja, ob 21.48 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru, do katerega je prišlo že pred dvema urama. Zoper kršitelja sledi Odločba po hitrem postopku.

Ob 22.41 sta policista ormoške policijske postaje v Mariboru začasno odvzela vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 23.19 so policisti vozniku osebnega avtomobila v Bresnici začasno odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog, saj je vozil vozilo pod vplivom alkohola.

Ob 00.29 so policisti v Muretincih začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je prav tako vozil pod vplivom alkohola. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Sprla sta se soseda

V nedeljo, 27. februarja, ob 17.55 uri so bili obveščeni, da je na območju naselja Cvetkovci prišlo do verbalnega spora med sosedoma, kateri se je stopnjeval v fizični kontakt med osebama. Oba udeleženca sta pri tem zadobila lahke telesne poškodbe. Po vseh zbranih obvestilih in dokazih bo zoper oba udeleženca na Okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve Lahke telesne poškodbe po I. odstavku 122. člena KZ-1.

Ob 20.26 so bili obveščeni o poškodovanju nadstreška za nakupovalne vozičke pred trgovino Spar v Ormožu. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik neznanega vozila trčil v nadstrešek in ga poškodoval ter s kraja odpeljal. Po zbranih obvestilih bo zoper neznanega voznika sledil ustrezni ukrep.

V torek, 1. marca, ob 13.25 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju naselja Litmerk. Na kraju so policisti zaznali kršitev in ker kršitelj v pijanem stanju s kršitvijo ni prenehal, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje v prostorih PP Ormož. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.



Več v Črna kronika