Na Razkrižju pogorela hiša znanemu glasbeniku

Župan je ob tem pozval vse, da pomagajo, saj sta lastnika ob tem ostala brez hiše in tudi brez vsega, kar je bilo v njej.

Prlekija-on.net, torek, 8. marec 2022 ob 17:35

ŽIVLJENJE PRINAŠA STISKE, NESREČE, KO SE TI ŽIVLJENJE OBRNE NA GLAVO Hvala vam, da ste prebrali ta prispevek. Kratek posnetek pa kaže vso grozljivost požara.

Objavil/a Stanko Ivanušič dne Torek, 08. marec 2022

Kratek posnetek kaže razsežnost požara

V ponedeljek, 7. marca, je na Razkrižju zagorelo v stanovanjskem objektu, o čemer smo že poročali. Požar, ki je uničil stanovanjsko hišo v velikosti okoli 12 x 5 metrov, so pogasili gasilci PGD Razkrižje, Ljutomer, Stročja vas, Podgradje, Pristava in Globoka. Pri požaru je nastalo za okoli 30.000 evrov škode. Ogled pogorišča opravljajo v torek tekom dneva, kjer se bo poskušalo ugotoviti vzrok požara.

Je pa danes župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič objavil, da je lastnik hiše znan član glasbene skupina Langa, Jože Kontrec, ki se je skupaj s svojo partnerico pred slabim letom preselil na Razkrižje. Župan je ob tem pozval tudi vse, da pomagajo, saj sta lastnika ob tem ostala brez hiše in tudi brez vsega, kar je bilo v njej.

"Začasno sta stanovala v stanovanjskem bloku na Šafarskem. Kakšnega pol leta sta si v okviru svojih možnosti počasi urejala staro hišo, ki nosi zgodovinsko številko Razkrižje 1. Hišo sta urejala v starinskem stilu, ohranila vse tisto, kar se je ohraniti dalo, uredila fasado, saj so na njej bili še vidni ostanki poškodb strelnega orožja iz 2. svetovne vojne. Poleg zunanjosti in strehe sta uredila en večji prostor kot muzej za Jožetovo zbirko starih glasbenih instrumentov. Zamenjala sta lesena tla in strope, namestila polkna na okna, uredila spalnico, kopalnico in kuhinjo, uredila tudi priključek ne elektriko in vodovod. Vse to sem z veseljem spremljal, saj je Jože prevzel vodenje tamburaške skupine, ki je pri njem v enem od prostorov imela nekaj vaj," je ob tem zapisal župan.

Požar so pogasili gasilci

Požar uničil stanovanjsko hišo


Vselila sta se šele pred nekaj dnevi

"1. marca letos je hiša bila urejena tako daleč, da sta se vanjo s partnerico vselila in se veselila življenja na term mirnem kotičku, na vznožju Razkriškega brega, pod domačijo Kunčič, od koder seže prekrasen razgled po celotno pomursko pokrajino.
A v hipu sta ostala brez vsega, kar sta z muko vložila, predvsem pa veliko osebnega dela, tudi dela prijateljev in nekaterih domačinov. Kljub temu, da se je 6 okoliških gasilskih društev na moč trudilo je škoda velika. Poleg zgradbe so zgoreli vsi izloženi instrumenti. Po prvih ocenah bi vzrok požara naj bila električna instalacija
," še je zapisal župan, ki je tudi omenil, da so jima trenutno našli začasno bivališče.

"Ker si sam v kratkem času hiše ne bo mogel spraviti v prejšnje stanje, mu bomo dobri ljudje priskočili na pomoč. Trenutno potekajo ocene o tem, ali se hiša sploh da popraviti. Ko bo to znano bom s pomočjo humanitarnih organizacij, tistimi, ki se bodo mojemu pozivu odzvale, sprožil humanitarno akcijo zbiranje prostovoljnih prispevkov, bodisi v delu, bodisi v denarju, morda dobimo kakšnega od mojstrov za gradbena dela. Vas dobri ljudje pa že sedaj prosim za pomoč," je še ob tem pozval župam vse, ki lahko pomagate.

Župan je tudi dodal, da so se ob dnevu žena v vinorodni Šprinc priselili tudi prvi begunci iz Ukrajine, dve ženski s tremi otroki od 1 do 5 let.

Več kontaktov in podrobnih informacij lahko v prihodnje dobite tudi v upravi Občine Razkrižje (02 584 99 12) in pri županu osebno.



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25