Prenovljena zobozdravstvena ambulanta v Biotermah je predana svojemu namenu

Zobozdravstveno dejavnost za odrasle bo opravljala Sara Pešec, za otroške zobe pa bo skrbela Katja Karba.

Branko Košti, sreda, 9. marec 2022 ob 17:47
Odprtje prenovljene zobne ambulante

Odprtje prenovljene zobne ambulante

V Biotermah pri Mali Nedelji so v sredo, 9. marca, predali namenu prenovljeno zobno ambulanto, katero je po upokojitvi prejšnjega koncesionarja Vladimirja Nemca od njega s 1. 1. 2022 prevzel Zdravstveni dom Ljutomer.

V vmesnem času so, kot je v nagovoru povedal direktor ZD Ljutomer Boštjan Pihlar, ambulanto skoraj v celoti prenovili, najvišji delež investicije predstavljata nov zobozdravniški stol in digitalizacija rentgenskega aparata, skupni strošek prenove je tako okrog 50 tisoč evrov. Ob tem se je direktor še posebej zahvalili lastniku objekta in najemodajalcu, direktorju Družbe Segrap Miranu Blagoviču, ki je na svoje stroške obnovila tla, uredila potrebne instalacije, prebelila prostore ambulante in posodobila kuhinjo, katero uporabljajo delavci ZD Ljutomer, ki opravljajo svojo dejavnost v Biotermah. Prav tako se je zahvalil županji Občine Ljutomer mag. Olgi Karba, saj bo Občina po dogovoru pokrivala tudi večji del najemnine za prostore ambulante.

Direktor ZD Ljutomer Boštjan Pihlar je s predajo ključa, ob navzočnosti županje Olge Karba, direktorja družbe Segrap Mirana Blagoviča, ravnateljice OŠ Mala Nedelja Brede Žunič in nekaterih delavcev ZD, simbolično predal prenovljeno zobno ambulanto mladi zobozdravnici Sari Pešec, ki bo v ambulanti opravljala zobozdravstveno dejavnost pod okriljem ZD Ljutomer za odrasle paciente. Storitve bo opravljala za paciente, ki so jo obiskovali že v ZD Ljutomer, po njihovi želji pa bo sprejemala tudi paciente upokojenega zobozdravnika koncesionarja Vladimirja Nemca. Ob četrtkih bo v ambulanto prihajala zobozdravnica Katja Karba, ki bo skrbela za zdravje zob malonedeljskih osnovnošolcev.

Direktor Boštjan Pihlar in županja Olga Karba sta se za dolgoletno opravljanje zobozdravstvene dejavnosti pri Mali Nedelji zahvalila upokojenemu zobozdravniku Vladimirju Nemcu.



Več v Gospodarstvo