Razstavlja Pavla Krajnc

Akvareli v Kulturnem domu v Gornji Radgoni

Filip Matko, četrtek, 21. julij 2011 ob 00:28
Razstavlja Pavla Krajnc

Razstavlja Pavla Krajnc

Pavla Krajnc je maja letos v ljutomerski Galeriji Ante Trstenjaka razstavljala olja na platnu, a trenutno v prostorih Kulturnega doma v Gornji Radgoni prvič javnosti predstavlja svoje akvarele.

Tatjana Mijatović, predsednica Likovnega društva Gornja Radgona, je 14. julija Pavlo Krajnc predstavila udeležencem otvoritve razstave, program je povezovala Sara Mijatović, a pisateljica in prijateljica slikarke Marija Šedivy je prebrala nekatere odlomke iz svojega literarnega opusa.

V okviru Likovnega društva Gornja Radgona (članica od leta 2004) in Likovnega društva Mavrica iz Murske Sobote, je Pavla Krajnc sodelovala na mnogih skupinskih razstavah, slikarskih srečanjih in likovnih kolonijah. Pripravila je že tudi nekaj samostojnih razstav. Je aktivna članica likovne sekcije pri Društvu upokojencev v Gornji Radgoni.

Tatjana Mijatović je ob otvoritvi razstave dodala še svoje osebno razmišljanje: »Pavlo sem spoznala pred petimi leti na likovni delavnici, ki jo je priredila Ljudska univerza v Gornji Radgoni. Prijetna, zgovorna gospa, ki je vedno znova presenetila s kakšno zgodbico iz svojega bogatega življenja, mi je prirasla k srcu. Mogoče tudi zato, ker s svojim zgledom in delom ustvarja pozitivno klimo v našem društvu. Ker je sama začela slikati v svojem tretjem življenjskem obdobju, marsikoga motivira, da se tudi on loti slikanja.

Pavla, izbrala si največji atelje, kar ga svet premore, naravo. Uživaj v njej še naprej ! K današnji razstavi prejmi iskrene čestitke !
«

Razstava 21 akvarelov Pavle Krajnc bo v gornjeradgonskem Kulturnem domu na ogled do konca julija.


Več v Kultura in izobraževanje