Staša Shred predstavila svoj prvi videospot

Na samostojno glasbeno pot se je podala letos s singlom Serenity, ki ga je izdala 3. januarja. Ker je pesem pridobila zelo pozitivne komentarje so se zanjo odločili narediti tudi videospot in ji tako dati vizualno podobo.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 14. marec 2022 ob 18:10
Patrik Lisjak, Staša Zadravec in Timo Kosi, foto: Stash Rudolf

Patrik Lisjak, Staša Zadravec in Timo Kosi, foto: Stash Rudolf

19-letna kitaristka Staša Zadravec iz Prekmurja, ki se predstavlja pod imenom Staša Shred je predstavila svoj prvi videospot za pesem Serenity, ki jo je izdala januarja tega leta. Staša dela predvsem na kitarski inštrumentalni glasbi po vzoru kitaristov kot so Joe Satriani, John Petrucci, Yngwie Malmsteen in Steve Vai. Na samostojno glasbeno pot se je podala letos s singlom Serenity, ki ga je izdala 3. januarja. Pri nastanku singla so sodelovali Timo Kosi, ki je za pesem posnel bobne in poskrbel za celotno produkcijo, mix ter master; Patrik Lisjak, ki je posnel bas kitaro ter Jure Fartelj, ki je posnel klaviature. Del njene trenutne ekipe pa sta Timo Kosi in Patrik Lisjak.

Ker je pesem pridobila zelo pozitivne komentarje so se zanjo odločili narediti tudi videospot in ji tako dati vizualno podobo.

Staša Shred
Staša Shred, foto: Stash Rudolf

"Tako sem se povezala s svojim dobrim prijateljem Maticem Dominkom, ki je poskrbel za celotno režijo videospota. Skupaj sva na podlagi ideje pesmi sestavila koncept končnega izdelka. Ker je pesem inštrumentalna in svoje sporočilo preda brez besed, smo tudi v videospotu ubrali pot, kjer smo celotno zgodbo povedali s pomočjo umetniškega, predvsem likovnega jezika.
Veliko vlogo pri nastanku videospota sta igrala tudi Miha Lukman, ki je poskrbel za montažo posnetka ter Nika Jurkovič, ki je asistirala med samim snemanjem videospota. Pri uprizoritvi same zgodbe je pripomogla Nadja Balažič, ki je naslikala tudi samo grafiko pesmi, ki je vidna tudi v videospotu. Za ličenje je poskrbela Janja Žižek
," nam je ob tem povedala Staša.

Kot tudi sam single je to tudi njen prvi videospot s katerim se je predstavila svetu, "je pa to šele začetek in lahko od mene v prihodnosti pričakujete še veliko več," še pravi.

Videospot si lahko ogledate spodaj.



Več v Glasba in film