Sredi dneva so mu odvzeli traktor, ker je vozil pod vplivom alkohola

Ormoški policisti so obravnavali tudi dva napada psov.

Prlekija-on.net, sreda, 16. marec 2022 ob 17:36
Vozniku so zasegli traktor

Vozniku so zasegli traktor

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 11. marca, so na PP od 11 državljanov Ukrajine sprejeli Vlogo za začasno zaščito po Zakonu o začasni zaščiti razseljenih oseb in jih posredovali pristojnim organom.

Ob 15. uri so bili obveščeni o poškodovani gozdni cesti. Opravljen je bil ogled kraja KD, ter evidentirano KD Poškodovanje tuje stvari po členu 220/I KZ-1. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno ODT Ptuj.

Ob 17.44 so bili obveščeni, da sta dva psa napadla srno. Na kraju je bil tudi lovski nadzornik iz LD Ivanjkovci. Lastnikoma psov je bil v nadaljevanju izdan plačilni nalog zaradi kršitev po ZZZiv.

Ob 20.41 so policisti vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

V soboto, 12. marca, ob 11.50 so na PP sprejeli vlogo za začasno zaščito dveh državljanov Ukrajine in jih posredovali pristojnim organom.

V nedeljo, 13. marca, ob 14.54 so bili obveščeni o napadu psa znane lastnice, na prijaviteljevega psa. Zoper lastnico pobeglega psa sledi globa v hitrem postopku po ZZZiv. Pisno je bil obveščen tudi ptujski OU UVHVVR.

Ob 20.11 so bili policisti obveščeni o poškodbi vozila na delu vozišča, kjer se izvajajo gradbena dela na območju Sv. Tomaža. V zvezi ugotovitev na kraju so zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 20.32 so policisti imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.87 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je na kraju proti potrdilu bilo odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj s predlogom za uvedbo postopka o prekršku poslano na Okrajno sodišče. Zoper voznika je bilo na kraju zaradi izmerjene količine alkohola odrejeno pridržanje v prostorih PP.

Dve prometni nesreči v neposredni bližini

V torek, 15. marca, ob 11.57 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na lokalni cesti v naselju Velika Nedelja. Udeleženi sta bili dve vozili. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog zaradi kršitve ZPrCP.

Ob 12.10 so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na lokalni cesti v naselju Velika Nedelja v bližini prejšnje prometne nesreče. Udeležena so bila tri vozila. Ena udeleženka je bila lažje telesno poškodovana. Na kraju so bili tudi ormoški reševalci in gasilci. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog zaradi kršitve ZPrCP.

Ob 16.41 je imela patrulja v postopku voznika neregistriranega traktorja, kateri je vozil vozilo v cestnem prometu brez vozniškega dovoljenja. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil pozitiven (0,67). Vozniku je bilo vozilo zaseženo. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršitev po ZMV-1 in ZVoz-1, zoper njega pa sledi tudi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče zaradi kršitve po ZPrCP.



Več v Črna kronika