Peto betoniranje prekladne konstrukcije viadukta Pesnica potekalo neprekinjeno 18,5 ur

Pri betoniranju 112 metrov dolgega segmenta št. 7 je bilo vgrajenih 1560 kubičnih metrov betona in 220 ton armature. Sodelovalo je 65 ljudi, 14 avtomešalcev, 3 črpalke za beton pa so prečrpavale beton na višino 18 metrov.

Prlekija-on.net, torek, 22. marec 2022 ob 11:46
Viadukt Pesnica, foto: Leonida Klasinc

Viadukt Pesnica, foto: Leonida Klasinc

Prejšnji četrtek, 17. marca, je bilo izvedeno peto betoniranje prekladne konstrukcije viadukta Pesnica. Do zaključka betoniranja bodo izvedene še štiri betonaže.

Gradnja 896 metrov dolgega viadukta je razdeljena na 9 segmentov. Do zdaj je bila izvedena betonaža 5 segmentov, betonaže pa potekajo na 2 do 3 mesece. Pretekli četrtek je bilo pri betoniranju 112 metrov dolgega segmenta št. 7 vgrajenih 1560 kubičnih metrov betona in 220 ton armature. Betonaža je potekala neprekinjeno 18,5 ur, pri njej pa je sodelovalo 65 ljudi, 14 avtomešalcev, 3 črpalke za beton pa so prečrpavale beton na višino 18 metrov.

Pilotiranje globokega temeljenja viadukta in izvedba temeljnih blazin viadukta Pesnica, foto: DRSI

V Sloveniji se gradi največji železniški viadukt Pesnica


Viadukt Pesnica
Viadukt Pesnica, foto: Leonida Klasinc

Dela v okviru gradnje viadukta Pesnica se izvajajo v sklopu projekta nadgradnje železniške proge Maribor-Šentilj-d. m., ki je sofinanciran z evropskimi sredstvi v okviru Kohezijskih sklada.

Viadukt Pesnica
Viadukt Pesnica, foto: Leonida Klasinc


Več v Gospodarstvo