Občan nad policiste z žalitvami, grožnjami in s kamnom

Med obravnavo prometne nesreče na kraju je v bližino policistov prišel občan in začel na policiste kričati, jih žaliti in jim groziti.

Prlekija-on.net, sreda, 30. marec 2022 ob 14:13
Policija

Policija

V torek, okrog 21. ure se je v naselju Črenšovci zgodila prometna nesreča zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Povzročitelj je kraj prometne nesreče zapustil in bil izsleden naknadno. Med obravnavo prometne nesreče na kraju je v bližino policistov prišel občan in začel na policiste kričati, jih žaliti in jim groziti. Opozorila policistov ni upošteval, proti policistom je zalučal kamen in ju napadel. S strani policistov je bil obvladan.

Oba udeleženca prometne nesreče sta vozila neregistrirani vozili brez vozniškega dovoljenja. Vozilo oškodovanca je bilo zaseženo in bo zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja podan obdolžilni predlog pristojnemu sodišču. Zoper povzročitelja prometne nesreče bo uveden hitri postopek z odločbo. Zoper občana, ki je napadel policiste pa kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti po 1. odstavku 300. člena KZ-1.



Več v Črna kronika