V Pristavi vaščani pripravili sprejem mladi Urški Rižnar – državni članski prvakinji v judu

16-letna Urška Rižnar zaseda 1. mesto na lestvici slovenskega pokala v judu v vseh starostnih skupinah do 48 kg. Na to so v majhni prleški vasici Pristavi zelo ponosni, zato so ji v počastitev tega odličnega dosežka, vaščani, gasilci PGD Pristava in članice TKD Mak Pristava pripravili poseben sprejem.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. april 2022 ob 13:49
Sprejem Urške Rižnar

Sprejem Urške Rižnar

Zelo smo ponosni, da imamo v naši vasi državno člansko prvakinjo, 16. letno Urško Rižnar, ki zaseda 1. mesto na lestvici slovenskega pokala v judu v vseh starostnih skupinah do 48 kg. Na to smo v naši majhni prleški vasici Pristavi zelo ponosni, zato smo ji v počastitev tega odličnega dosežka, vaščani, gasilci PGD Pristava in članice TKD Mak Pristava pripravili poseben sprejem.

Pot do njenega velikega uspeha se je začela leta 2013. Že prvi rezultat je bil obetaven. In nato so se odlični rezultati vrstili eden za drugim. Letošnji prvi odličen rezultat je dal jasno vedeti, da se bo njena vztrajnost dodatno nagradila. Že v začetku letošnjega leta je postala državna podprvakinja kadetinj. Takoj za tem uspehom se je z udeležbo na evropskem pokalu v Zagrebu odlično odrezala z eno zmago in enim porazom ter tako ponovno dokazala da spada v sam vrh judo športa.

Le redki vedo kako zahteven šport je judo. Za tako velik uspeh je potrebno trenirati vsak dan, odrekanje in rutina sta nekaj običajnega in prav zato je veselje ob takem rezultatu še toliko večje za športnika, trenerja in starše. Judo je garaški šport kjer neštetokrat padeš in se pobereš. Imeti moraš močno voljo in trdo osebnost, da kljub padcem vztrajaš, saj veš, da boš le s trdim delom dosegel rezultat. In ko prideš do vrhunskega rezultata se volja za še po večjih uspehih poveča.

Urška, čestitke od vseh nas in od vseh katerih se tokrat niso udeležili tvojega sprejema v domačem kraju, v vasi Pristava. Ponosni vaščani, prijatelji in znanci ti želimo še veliko uspehov, kateri bodo zaznamovali tvojo športno življenjsko pot. Urška vedi, da navijamo zate. Urška, kapo dol

Bravooooo Urška - do neba in nazaj ponosni nate.

Zapisali: Ksenija Kolar Švarc in Irena Križanič
Foto: Ksenija Kolar Švarc, Jaša Rošker



Več v Družabno