Policisti trem alkoholiziranim voznikom začasno odvzeli vozniško dovoljenje

Ormoški policisti so v nedeljo bili obveščeni tudi o sporu med sorodnikoma.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. april 2022 ob 19:11
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 1. aprila, ob 11. uri so na PP od oškodovanca sprejeli Zapisnik o sprejemu ustne ovadbe za KD Goljufije. Evidentirano je bilo KD po členu 211/I KZ-1. Sledi zbiranje obvestil.

Ob 21.30 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.67 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je na kraju proti potrdilu bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in zoper njega sledi predlog za uvedbo postopka o prekršku na Okrajno sodišče.

V soboto, 2. aprila, ob 01.18 so policisti opravili ogled kraja požara na osebnem vozilu. Zadeva je bila zaključena s poročilom na državno tožilstvo.

Ob 02.15 so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0,31 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vzniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, prav tako mu je bil izdan plačilni nalog.

V nedeljo, 3. aprila, ob 14.40 so bili obveščeni o sporu med sorodnikoma. Policisti na kraju z zbiranjem obvestil niso ugotovili elementov prekrška, zato so zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 17.42 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0,35 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, prav tako mu je bil izdan plačilni nalog.



Več v Črna kronika