V nesreči na avtocesti umrl 33-letni potnik

Po prevračanju je vozilo obstalo na brežini jarka, na desnem boku, med prevračanjem pa je iz vozila padel 33-letni potnik, državljan BiH, ki je ostal ukleščen pod vozilom.

Prlekija-on.net, petek, 8. april 2022 ob 10:00
Prometna nesreča

Prometna nesreča

Sinoči, okoli 20.45 je 33-letni državljan BiH vozil osebni (kombinirani) avtomobil registrskih oznak BiH, po levem prometnem pasu avtoceste A1, iz smeri Šentilja proti Mariboru. Izven naselja Spodnje Dobrenje je z levim bočnim delom vozila trčil oziroma oplazil varnostno ograjo, ki fizično ločuje smerni vozišči.

Po oplaženju varnostne ograje ob levem robu, je sunkovito zavil v desno, zaradi česar je vozilo pričelo bočno drseti proti desnemu robu vozišča in nato trčilo v varnostno ograjo ob desnem robu vozišča. Po trčenju v varnostno ograjo ob desnem robu vozišča je vozilo odbilo čez njo, se prevrnilo in trčilo še v drevesa ter brežino jarka.

Po prevračanju je vozilo obstalo na brežini jarka, na desnem boku, med prevračanjem pa je iz vozila padel 33-letni potnik, državljan BiH, ki je ostal ukleščen pod vozilom. Izpod vozila so ga s tehničnim posegom izvlekli gasilci GB Maribor, vendar je zaradi telesnih poškodb, ki jih je zadobil v prometni nesreči, na kraju nesreče umrl. Voznik tega vozila se je v nesreči hudo telesno poškodoval, še 4 njegovi sopotniki, vsi državljani BiH, pa lažje. Vsi so bili z reševalnimi vozili prepeljani v UKC Maribor. V vozilu sta zraven naštetih bila še dva potnika, oba državljana BiH, ki pa v nesreči nista bila poškodovana.

Avtocesta A1 je bila med Šentiljem in Mariborom za ves promet zaprta med 23.20 in 00.40, med 20.50 in 2.20 pa je bil zaprt le vozni pas.

Policisti bodo voznika osebnega avtomobila, pri katerem s tehničnimi sredstvi alkohola niso zaznali, kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.Več v Črna kronika