Krimovke v Ormožu osvojile 27. naslov slovenskih pokalnih prvakinj

Do brona so prišle rokometašice Zelene doline Žalec, ki so premagale Ptujčanke.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. april 2022 ob 08:50
Krimovke so 27. slovenske pokalne prvakinje

Krimovke so 27. slovenske pokalne prvakinje

Rokometašice Krima Mercatorja so osvojile svoj 27. naslov slovenskih pokalnih prvakinj. V finalu v Ormožu so s 33:21 ugnale celjsko zasedbo Z'dežele. Do brona so prišle rokometašice Zelene doline Žalec, ki so premagale Ptujčanke.

Najboljša strelka finalnega turnirja je postala Minea Kolenko iz ŽRK Ptuj, ki je organiziral turnir. Trenerji so za najboljšo vratarko izbrali Andreo Perić iz celjskega kluba Z'dežele, za igralko pa Tjašo Stanko iz vrst Krima Mercatorja.

Če so v Prlekiji za presenečenje poskrbele Žalčanke, pa tega niso dopustile Ljubljančanke. Celjanke so se z njimi povsem enakovredno kosale polovico prvega polčasa do rezultata 8:8, nato pa so krimovke začele unovčevati svojo kakovost in izkušnje. Po golu Katarine Krpež Slezak, z 10 zadetki najboljše strelke finalne tekme, so 10 minut kasneje povedle s 15:9 in obračun nato mirno pripeljale h koncu.

RK Krim Mercator - ŽRK Ptuj

V Ormožu poteka finale Pokala Slovenije za ženske v rokometu


V obračun za bron so kot favoritinje vstopile Ptujčanke, a so jim Žalčanke, ki so v tej sezoni osvojile zadnje mesto v modri skupini 1. ženske rokometne lige in s tem izgubile mesto med elitno osmerico v naslednji sezoni, prekrižale načrte. Ekipi sta bili hud boj, v drugi polčas pa so v boljšem položaju vstopile rokometašice Ptuja, ki so v 34. minuti z golom Kolenkove vodile s 17:14.

Pri Zelenih dolinah Žalcu je nato v ospredje stopila Tia Robida, ki je poskrbela za izenačenje na 18:18. Za tem sta se ji pridružili še Laura Cerovak in Lana Artelj. Na njihovih krilih so Žalčanke po zaostanku z 20:21 do 53. minute napravile delni izid 7:1 in se v ospredju zadržale vse do konca.

Tjaša Stanko, rokometašica Krima Mercatorja: "Čestitke naši ekipi za prvo lovoriko v tej sezoni! Vemo, da je celjska zasedba dobra, tekmice so se borile. Mi smo pokazali, da smo boljši."

Miša Marinček, trenerka Z'dežele: "V dosedanjem delu sezone smo prikazali odlične igre. Za razliko od predlani, ko nam jo je zagodla epidemija koronavirusa, smo se letos lahko dokazovali tudi na finalnem turnirju. Želeli smo si uvrstitve v finale in to nam je zasluženo uspelo. Proti ekipi, ki se je nedavno uvrstila med najboljših osem v Evropi in ima od nas najmanj 10-krat višji proračun, smo želeli prikazati častno in dostojanstveno igro. Mislim, da nam je zlasti v prvem polčasu to uspelo. Dekleta so se borila, za kar si zaslužijo čestitke. Tekma je bila gledljiva, dvorana pa lepo zapolnjena. Čestitke tudi organizatorjem za uspešno pripravljen turnir. Mi smo svoj cilj v pokalnem tekmovanju dosegli, sedaj pa se vračamo na nastope v končnici državnega prvenstva."

Matej Bračič, trener ŽRK Ptuj: "Morda smo pregoreli v preveliki želji. Nekoliko se je poznala tudi iztrošenost po polfinalni tekmi. Na njej smo pokazali največ, česar smo sposobni, na tekmi za tretje mesto pa na žalost nismo bili pravi in nismo. Manjkale so obrambe vratark. Toda naša dekleta so zmagovalke že s tem, da so se uvrstile na finalni turnir, za kar jim čestitam."

Laura Cerovak, rokometašica RK Zelene doline Žalec: "Slabšo polfinalno predstavo proti Celjankam smo prespale in nanjo pozabile. Rekle smo si, da je nedelja nov dan. Na tekmi za tretje mesto smo pokazale, kaj znamo in kaj smo trenirale celo sezono. Z lepo igro smo zasluženo zmagale."

Finale:
ŽRK Z'DEŽELE : RK KRIM MERCATOR 21:33 (12:17)
Pišek 6 (3), Strnad 5; Krpež Slezak 10 (3), Gros 7 (3).
Celotna statistika tekme

Tekma za 3. mesto:
RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŽRK PTUJ 31:28 (13:15)
Cerovak 12 (4), Robida 6; Kolenk 16 (6), Rukelj in Krasnič po 4.
Celotna statistika tekme

Polfinale:
ŽRK Z'DEŽELE : RK ZELENE DOLINE ŽALEC 40:19 (22:5)
Pišek 7, Regner in Vrček po 6; Robida 6, Artelj 3.

RK KRIM MERCATOR : ŽRK PTUJ 34:19 (18:9)
Stanko 8 (3), Gomilar Zickero (1) in Abina 6; Kolenko 11 (5), Planinc 4.

Foto: Špela Jambriško



Več v Šport

Slovenska bakla v Ljutomeru

Slovenska bakla že ta teden v Prlekiji

ponedeljek, 15. april 2024 ob 16:15
Meteorplast ŠIC bar U15

Meteorplast ŠIC bar U15 državni podprvak

ponedeljek, 8. april 2024 ob 09:29