Na skupščini GZ Sveti Tomaž predstavili preteklo delo in načrte za naprej

Gasilsko zvezo Sveti Tomaž sestavljajo štiri Prostovoljna gasilska društva, PGD Koračice, PGD Savci, PGD Trnovci in PGD Pršetinci.

Ivan Trunk, nedelja, 17. april 2022 ob 20:06
Skupščina Gasilske zveze Sveti Tomaž

Skupščina Gasilske zveze Sveti Tomaž

V torek, 5. aprila, so se v gasilskem domu Trnovci na skupščini Gasilske zveze Sveti Tomaž zbrali vodstvo GZ Sveti Tomaž, delegati štirih PGD in gostje iz sosednjih gasilskih zvez. Gasilsko zvezo Sveti Tomaž sestavljajo štiri Prostovoljna gasilska društva, PGD Koračice, PGD Savci, PGD Trnovci in PGD Pršetinci.

V začetku skupščine je Mirko Lovrec predsednik GZ Sveti Tomaž pozdravil vse navzoče, sledila je izvolitev delovnega predsedstva, katerega je vodil Janez Obran. Za leto 2021 so pripravili in na skupščini prebrali svoja poročila: Mirko Lovrec predsednik GZ, Albin Belšak poveljnik GZ, Ksenja Kosi predsednica komisije za članice GZ, Ivan Majcen predsednik komisije za veteranke in veterane GZ, Aleksandra Majcen predsednica komisije za delo z mladino GZ, Zinka Plohl blagajničarka GZ in Anton Munda predsednik nadzornega odbora GZ.

Povzetek iz poročil in plan dela za leto 2022

V letu je 2021 je epidemija koronavirusa zelo vplivala na delovanje GZ in gasilcev, saj je odpadla večina prireditev, gasilskih tekmovanj, ki jih pripravljajo PGD in izobraževanja članstva GZ. Operativni gasilci GZ Sv. Tomaž so v lanskem letu posredovali 15-krat: enkrat požar, enkrat eksplozija plinske jeklenke, enkrat so posredovali v delovni nesreči, ki se je končala s smrtnim izidom, dvakrat so posredovali pri prevozu obolele osebe s helikopterjem, trikrat so posredovali zaradi močnega vetra, odstranitev podrtega drevesa, petkrat tehnična pomoč in druga pomoč na terenu.

Delovanje članic, mladine, veterank in veteranov je bilo lani zaradi covida-19 zelo omejeno. Veteranke iz PGD Trnovci so se udeležile državnega tekmovanja v Celju in osvojile 16. mesto.

Za leto 2022 so si v plan dela zadali veliko nalog in obveznosti: praznovanje dneva gasilca in praznovanje 70-letnice PGD Trnovci, obisk Florjanove maše, obisk gasilske olimpijade v Celju, priprava in organizacija gasilskih tekmovanj, izobraževanje članstva in organizacija skupne gasilske vaje ob mesecu požarne varnosti.

Ob koncu skupščine so zbrane pozdravili in nagovorili Dušan Vižintin poveljnik Podravske regije, predstavniki sosednjih GZ Ptuj, Ormož, Središče ob Dravi in Gorišnica, Mirko Cvetko župan občine Sveti Tomaž in Aleš Meško predstavnik policijske postaje Ormož.



Več v Kultura in izobraževanje