V Gornji Radgoni se je odprl sejem Megra

Sejem MEGRA 2022 je odprl minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

Prlekija-on.net, četrtek, 21. april 2022 ob 20:12
Sejem MEGRA 2022

Sejem MEGRA 2022

Na odprtju sejma MEGRA 2022 so prisotne uvodoma pozdravili Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, Stanislav Rojko, župan občine Gornja Radgona in mag. Gregor Ficko, direktor Zbornice gradbeništva in gradbenih materialov GZS in predsednik programskega sveta sejma MEGRA. Slavnostni nagovor je prispeval Jernej Vrtovec, minister za infrastrukturo Republike Slovenije.

Izredna profesorica dr. Marjana Šijanec Zavrl, Gradbeni inštitut ZRMK, minister Jernej Vrtovec in Janez Erjavec so v nadaljevanju podelili okoljske certifikate Znak kakovosti v graditeljstvu. Letošnji prejemniki so: Sodobna vgradnja zunanjega stavbnega pohištva AJM, Uvajanje koncepta trajnosti v Lumar hiše, in lokalno prezračevalna naprava MIKrovent.

DRC je organiziral strokovni posvet o nadgradnji slovenskega železniškega omrežja in železniškega prometa, Gradbeni inštitut ZRMK pa je predstavil Kazalnike trajnostne gradnje, razvoj SLO verzije Level(s) in testiranja alfa verzije kTG.

V okviru Izobraževalnega dneva slovenskega gradbeništva je Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala GZS pripravila tudi zaključno predstavitev evropskega projekta SUSODCO in predstavitev filmov za promocijo gradbeništva.

Jutri, v petek 22. 4. 2022 vas ob 10.00 uri Zbornica za gradbeništvo in industrijo gradbenih materialov GZS vabi na predstavitev aktualne teme podražitev v gradbeništvu. Predstavitev bo potekala v dvorani 1. Ob 10.00 uri pa bo v dvorani 2 tudi prikaz primerov dobre prakse prenove stavb, v organizaciji Gradbenega inštituta ZRMK in GZS Združenja za inženiring.

Predstavljajo se najpomembnejša gradbena podjetja iz Slovenije

MEGRA, 31. Mednarodni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti MEGRA, ki bo potekal v Gornji Radgoni do sobote, 23. aprila, predstavlja pod okriljem Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala GZS najpomembnejša gradbena podjetja iz Slovenije (2TDK, Cestno Podjetje Ptuj, CPG Novo Mesto, GIC gradnje Rogaška Slatina, Gorenjska gradbena družba Kranj, Goriške opekarne Nova Gorica, Kolektor CPG Nova Gorica, MAPRI Proasfalt Ljubljana, Marmor Hotavlje, POMGRAD Murska Sobota, SALONIT Anhovo, SGP Slemenšek Ravne na Koroškem, Slovenske železnice SŽ-ŽGP, VARIS Lendava in Vilkograd Šentjur). Ob njih razstavljavci ponujajo pestro paleto izdelkov za gradbeništvo, energetiko, komunalo in obrt. Prisotno je tudi večje gradbeno podjetje iz Turčije.

Poleg gradbenih in obrtnih storitev so v ospredju gradbena mehanizacija, stroji in oprema, gradbeni odri, prometna signalizacija, montažne hiše in lesene skladiščne konstrukcije, izdelki za ogrevanje in hlajenje, talne obloge, delovna zaščita oprema, strešne kritine, garažna vrata, čistilne naprave in zbiralniki vode, stroji in priključki za urejanje okolice. Sejem spremlja tehtno strokovno dogajanje. Otvoritveni dan je bil namenjen izobraževanju mladih za deficitarne poklice v gradbeništvu, energetiki, komunali in obrti. Potekal je aktualen strokovni posvet na temo nadgradnje železniške infrastrukture v organizaciji DRC ter predstavitev kazalnikov trajnostne gradnje, razvoja SLO verzije in testiranja alfa verzije v organizaciji Gradbenega inštituta ZRMK.

Neodvisni strokovnjaki in energetski svetovalci obiskovalcem sejma brezplačno svetujejo pri energetskih naložbah in pridobivanju sredstev Eko sklada. Gradbena svetovanja nudi na svojem razstavnem prostoru Gradbeni inštitut ZRMK.

Vstop na sejem je prost. Parkiranje je brezplačno.

Sejem je odprt od četrtka, 21. aprila do sobote, 23. aprila 2022, od 9.00 do 17.00 ure.

Foto: Jure Zauneker
Več v Gospodarstvo