Članice in člani ŠD Juršinci so se zbrali na jubilejnem 40. občnem zboru

Podelili so zahvale članom za 20, 30 in 40 let delovanja v društvu in zahvale vsem predsednikom, ki so v 40. letih vodili Športno društvo Juršinci.

Ivan Trunk, torek, 26. april 2022 ob 23:01
40. občni zbor ŠD Juršinci

40. občni zbor ŠD Juršinci

Članice in člani Športnega društva Juršinci so se v soboto, 9 aprila, zbrali v gasilskem domu Gabrnik na jubilejnem 40. občnem zboru društva. V začetku občnega zbora je Marko Novak predsednik društva pozdravil zbrane člane, nato je sledila izvolitev delovnega predsedstva, katerega je vodil Alojz Horvat. Sledilo je branje poročil, ki so jih pripravili predsednik, Nina Čeh Hrga blagajničarka ŠD, Denis Žnidarič tajnik ŠD, Dušan Žmauc predsednik nadzornega odbora ŠD, poročilo gospodarja v ŠD in predstavniki sekcij v Športnem društvu to so: nogometna, teniška, košarkarska, pohodniška, smučarska, tekaška, šahovska in smučanje po starem.

V letu 2020 je epidemija koronavirusa zelo vplivala na delovanje društva, ker je bilo veliko nalog, ki so si jih zadali, pod vprašajem ali jih bo možno izvesti saj je bilo veliko omejitev glede druženja in zbiranja ljudi. V letu 2021 se je upravni odbor sestal na petih sejah. Marca so sprejeli odstop prejšnjega predsednika Marka Gabrovca in so zato morali izpeljati predčasne volitve novega predsednika, kjer je bil izvoljen Marko Novak. Ko so se spomladi 2021 pričele sproščati omejitve glede covida-19 so tudi v Športnem društva Juršinci pričeli z aktivnostmi, ki so si jih zadali v planu dela: izvedli so teniške turnirje, zelo dobro so izpeljali poletno ligo malega nogometa, izpeljali so poletni turnir v nogometu med vasmi občine Juršinci, avgusta so organizirali njihov glavni dogodek Noči pod topoli, organizirali so teniško šolo za otroke, katero je vodil Blaž Kocjan, teniški trener iz Ptuja in jo je obiskovalo 20 otrok iz občine Juršinci, v mesecu septembru so se člani ŠD odpravili na enodnevni izlet v Kranjsko Goro.

Noči pod topoli so tradicionalna tridnevna veselica, katero organizira ŠD Juršinci ob občinskem prazniku, lani je prireditev trajala dva dni, v petek je nastopil v stand-up komediji Tadej Toš, v soboto je bila klasična veselic z ansamblom Stil, v nedeljo pa je zaradi slabega vremena odpadel koncert skupine Kvartopirci. Lani je zaradi koronavirusa odpadlo več dogodkov, tudi zelo dobro poznani Štefanov nogometni turnir.

V letu 2022 so si zadali veliko nalog, ki jih namenijo izpeljati, to so: v januarja so izvedli smučanje na Voglu, v marcu so organizirali turnir trojk v košarki, planirana je prenova velike skakalnice, organizacija teniških turnirjev, organizacija poletne lige malega nogometa, kolesarjenje po starem po občini Juršinci, nogometni turnir med vasmi občine Juršinci, organizacija zabave Noči pod topoli, ki bodo 12. in 13. avgusta, izlet članov ŠD, kostanjev piknik za člane ŠD, organizacija šahovskih tekmovanj in decembra bo organizacija Štefanovega turnirja v malem nogometu.

Letos stand-up, Zvita Feltna in Dražen Zečić

Izvedba dvodnevne zabave Noči pod topoli je glavni dogodek ŠD in zahteva veliko dela za vse člane in takrat bo potekalo praznovanje 40. letnice ŠD Juršinci. V petek bo spet stand-up komedija, potem zabava z domačim DJ-jem. V soboto bo nastopila skupina Zvita Feltna in pevec Dražen Zečić.

Na koncu občnega zbora je bila podelitev zahval članom za 20, 30 in 40 let delovanja v društvu, podelili so tudi zahvale vsem predsednikom, ki so v 40. letih vodili Športno društvo Juršinci.

40 let društva

Kroniko ŠD Juršinci je pripravil in napisal prvi predsednik društva Anton Lajh:

Športno društvo Juršinci je bilo ustanovljeno 13. 6. leta 1982 na Pesjaku, pod imenom »Športno društvo Slovenske gorice Grlinci«. Predhodno smo nekaj let delovali in organizirali športna tekmovanja pod okriljem »Mladinskega aktiva Juršinci«.

V društvu je bilo na začetku 20 ustanovnih članov v 4 sekcijah: nogometna, smučarska, šahovska in sekcija za društveno dejavnost.

Društvo je začelo organizirati številna športna tekmovanja in druge prireditve s katerimi si je pridobivalo tudi finančna sredstva za svoje delovanje. V društvo so bili že od začetka včlanjeni člani iz celotne takratne KS Juršinci (občine Juršinci).

V želji, da bi se še bolje povezali smo se leta 1987 preimenovali v »Športno društvo Slovenske gorice Juršinci« ter tako prenesli sedež društva v Juršince.

Jeseni leta 1986 smo na Štampohu začeli z izgradnjo »45 m smučarske skakalnice«. Prvi preizkus skakalnice smo izvedli leta 1991. V letu 1996 smo dogradili še 25 m skakalnico. Na obeh skakalnicah je društvo organiziralo številne tekme Štajersko-Koroške regije v smučarskih skokih. Na eni je sodeloval tudi naš šampion in večkratni svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser.

Leta 1991 je društvo ob asfaltnem igrišču v Juršincih zgradilo razsvetljavo.

Tradicionalne prireditve »Noči pod topoli« je društvo začelo organizirati leta 1997.

V letu 1993 smo začeli graditi naš »športni dom« ob asfaltnem igrišču v Juršincih. Dom nam služi za zbiranje in sestanke. V njem so sanitarije in klubski prostor.

Po letu 2000 se je društvo spet preimenovalo v »Športno društvo Juršinci« in pod tem imenom deluje danes.

Otroška igrala gradili v letih 2016 - 2020.

Teniško igrišče je društvo zgradilo leta 2018.

Športno društvo Juršinci danes šteje okrog 140 članov, ki so aktivni v 8 sekcijah:
- nogometna
- smučarska
- šahovsko/kartaška
- teniška
- planinska
- košarkaška
- sekcija za smučanje in kolesarjenje po starem
- sekcija za društveno dejavnost

Dosedanji predsedniki društva:
1. Lajh Anton 1982 - 1987
2. Novak Jožef (Pepček) 1987 - 1990
3. Čeh Andrej 1990 - 1996
4. Krajnc Branko 1996 - 2004
5. Kukovec Franc 2004 - 2014
6. Brumen Denis 2014 - 2016
7. Lovrec Kristjan 2016 - 2020
8. Gabrovec Marko 2020 - 2021
9. Novak Marko 2021 - 



Več v Šport