Opremljanje moderne dnevne sobe

Za nepogrešljivo pohištvo za dnevno sobo zagotovo sodi kakovostna in prostorna sedežna garnitura, omarica za televizijo in klubska mizica.

Oglasno sporočilo, ponedeljek, 2. maj 2022 ob 17:36
Sedežna garnitura

Sedežna garnitura

Dnevna soba je prostor, v katerem preživimo veliko časa. Je prostor za sprostitev, popoldanski počitek in za druženje z družino ali prijatelji. Nepogrešljivo pohištvo za dnevno sobo zagotovo sodi kakovostna in prostorna sedežna garnitura, omarica za televizijo in klubska mizica. Seveda pa lahko vašo dnevno sobo nadgradite z drugimi kosi pohištva, na primer širšim pohištvenim sestavom, regali ter priročnimi dodatki.

Kako izbrati pohištvo za dnevno sobo?

Izbira pohištva je v veliki meri odvisna od prostora, ki ga imate na voljo. Če so nekdaj dnevne sobe bile samostojni prostori, ločeni od kuhinje in jedilnice, pa vse več novogradenj te tri prostore združuje v en bivanjski prostor. Kar pomeni, da je prostora pogosto manj, postavitev pa mora biti premišljena, da dosežete ravno pravo mero izbranega okusa.

Pohištvo za dnevno sobo je na voljo v različnih materialih in izvedbah. Predlagamo, da se za večjo usklajenost pri izbiri barvnih odtenkov in materialov zgledujete po že vgrajenem stavbnem pohištvu (tleh in vratih). Torej, če imate po tleh hrastov parket, iščite odtenke pohištva v tem barvnem tonu. Prevelika barvna odstopanja lahko hitro podrejo harmonijo.

Dnevni regal

Za moderne dnevne sobe se pogosto izbira minimalistične omarice za televizijo, vsekakor pa naj bo ta usklajena z ostalimi kosi pohištva v prostoru. Če imate velik prostor, pridejo v poštev tudi dnevni regali, ki nudijo več prostora za shranjevanje. V kolikor je vaše pohištvo za dnevno sobo usklajeno z ostalimi kosi, si lahko več svobode in drznosti privoščite s klubsko mizico. Moderne klubske mizice so dandanes na voljo v različnih izvedbah, od lesenih, steklenih, kovinskih in celo kamnitih.

Klubska mizica

Izberite kakovostno in prostorno sedežno garnituro

Pri opremljanju dnevne sobe je glavni kos pohištva, ki ga želimo izpostaviti, sedežna garnitura. Ta je lahko postavljena ob steno, v večjih stanovanjih pa jih velikokrat pozicionirajo kot samostojni element v prostoru. Glede na velikost prostora in razporeditev so vam na voljo dvosedi, trosedi ter sedežne garniture v L ali U obliki. Najbolj priljubljena je še vedno kotna sedežna garnitura v obliki črke L, ki omogoča ravno dovolj prostora za sedenje kot ležanje.

Sedežna garnitura

Za kvalitetne sedežne garniture se splača odšteti nekoliko več denarja, saj boste na njih preživeli veliko časa. Kakovost največkrat določajo materiali, iz katerih je izdelana - kakovost polnila, hitrost posedanja, zunanji material, vzmetenje, možnost prilagajanja ... Moderne sedežne garniture skrivajo številne funkcionalnosti, od skritih ležišč in shranjevalnih prostorov do možnosti premikanja naslona in celo spreminjanja globine same garniture.

Ko pride do izbire sedežne garniture, je vprašanje, kateri material je najboljši, popolnoma na mestu. Seveda najbolj impresivne in moderne izgledajo usnjene sedežne garniture, ki so ob pravilnem vzdrževanju tudi med najbolj trajnimi. Za družine z otroki so primerne mikrotkanine, ki ne vpijajo vlage in jih je enostavno očistiti.

Sedežna garnitura

Šele z dodatki dnevna soba dobi dušo

Samo pohištvo in sedežna garnitura še nista dovolj, da vašemu prostoru vnesete nekaj domačnosti. To boste najlažje dosegli s premišljeno izbiro dodatkov, ki odražajo vašo osebnost. Dopolnite dnevno sobo z okrasnimi blazinami, preprogami, slikami, samostoječimi svetilkami, rožami, dodatki ipd.



Več v Gospodarstvo