Sredi noči pridržali alkoholiziranega kršitelja, ker se ni pomiril

Policisti PP Ormož so prijeli tudi sedem ilegalnih pribežnikov, ki so v nadaljevanju postopka zaprosili za mednarodno zaščito.

Prlekija-on.net, torek, 3. maj 2022 ob 10:06
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 29. aprila, ob 11.36 so policisti bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Na kraju so policisti kršitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil po ZJRM-1.

V soboto, 30. aprila, ob 07.16 so policisti pri varovanju državne meje na območju Središča ob Dravi zaznali osebo, državljana Kosova za katero je v postopku bilo ugotovljeno, da je nedovoljeno vstopila na območje R. Slovenije. Osebi je bil izdan plačilni nalog - globa, ter vrnjen hrvaškim varnostnim organom.

Ob 12.13 uri so bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči z metanjem kamnov poškodoval nadstrešek zimskega vrta in tudi okno. Oškodovanec je odstopil od kazenskega pregona.

Ob 20.57 so policisti na javni prireditvi proti zapisniku o zasegu predmetov zasegli ročno zvit cigaret s posušenimi delci rjavo-zelene barve. Po pridobljeni analizi bo zoper kršitelja izveden ustrezen ukrep po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Ob 00.51 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Ker se vinjen kršitelj ob prihodu policistov na kraj ni pomiril, temveč je nadaljeval s kršitvijo, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje po zakonu o prekrških do 12 ur in izdan plačilni nalog.

V ponedeljek, 2. maja, ob 04.00 so policisti PP Ormož pri varovanju državne meje v Središču ob Dravi prijeli sedem ilegalnih pribežnikov, ki so v nadaljevanju postopka zaprosili za mednarodno zaščito.



Več v Črna kronika