Ljutomerski maturanti odplesali četvorko

Maturanti so po dveh letih ponovno zaplesali ob Straussovih melodijah.

Prlekija-on.net, petek, 20. maj 2022 ob 16:02
Četvorka v Ljutomeru

Četvorka v Ljutomeru

V petek, 20. maja, so se maturanti in maturantke Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, na Glavnem trgu v Ljutomeru, točno opoldne zavrteli in odplesali četvorko. Plesna zveza Slovenije (PZS) kot nosilec in koordinator projekta European Quadrille Dance Festival je koordinirala ulično četvorko v Sloveniji in še petih drugih evropskih državah. Pod okriljem zveze so mladi tako poleg Ljutomera, plesali še v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Murski Soboti, Novem mestu, Velenju, Ajdovščini, Lendavi, Črnomlju, Mirni, Tolminu, Slovenskih Konjicah, Sežani, Šentjerneju, Litiji ter na Slovaškem in Madžarskem, v Srbiji, Severni Makedoniji in Črni gori.

Maturanti so tako ponovno po dveh letih "premora" zaradi epidemije covida-19 odplesali ob Straussovih melodijah, ob koncu pa tudi na takte drugih, domačih pesmi.

Za predvajanje četvorke in radijski prenos v vse kraje je poskrbel Radio Slovenija International, ki se je javljal v živo s prizorišč v tujini in Sloveniji. Letos je bilo še posebej slovesno, saj plesna zveza praznuje 20 let, odkar se je prvič zaplesala sinhrona maturantska ulična četvorka. Kot pravijo v zvezi gre za edinstven evropski projekt, ki prek glasbe in enostavne plesne koreografije povezuje mlade širom Evrope.

Zveza je tudi lastnik zadnjih treh Guinnessovih rekordov v sinhronem plesanju, ki so ga postavili med leti 2009 - 2011. Rekordno je bilo leto 2011, ko je zaplesalo skupaj 33.202 maturantov in maturantk.



Več v Družabno