Zajelo nas je neurje, ponekod padala debela toča

Ponekod je padala debela toča v velikosti jajca.

Prlekija-on.net, sreda, 25. maj 2022 ob 17:17
Padala je debela toča

Padala je debela toča

V sredo popoldan so se napovedi vremenoslovcev uresničile, saj je za severovzhod bilo izdano opozorilo, da so zelo verjetna krajevna neurja s točo, sunki vetra in nalivi. To velja še tudi za zvečer in v noči na četrtek. Popoldan je predvsem radgonsko območje zajelo močno deževje s točo. Naši bralci poročajo, da je ponekod padala debela toča v velikosti jajca.

Nevarnosti še ni konec saj se krajevno močnejša neurja lahko pojavljajo še zvečer in ponoči.

Spodaj je nekaj fotografij, ki so nam jih poslali bralci. O toči poročajo iz krajev Okoslavci, Očeslavci, Rožički Vrh, Radvenci, Lastomerci, Stara Nova vas, Srednja Bistrica, Zasadi, Cven, Gornja Radgona, Bučečovci, Kapela, Benedikt, Lokavci pri Negovi, Čakova, Sp. Ščavnica, Biserjane, Zbigovci, Radenci, Križevci pri Ljutomeru, Velika Polana, Vučja vas, Lipovci, Veržej, Beltinci, Ivanjski Vrh, Ivanjševski Vrh, Ljutomer, Dokležovje...

Možna so močnejša neurja

Na severovzhodu zelo verjetna krajevna neurja s točo, sunki vetra in nalivi


Na terenu številne gasilske enote

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da so v času dogodkov večjega obsega neurja do 20:00 na območju občine Gornja Radgona zabeležili 6 prijav dogodkov. Aktivirali so pet gasilskih društev. Na območju občine Apače so zabeležili eno prijavo dogodka. Aktivirali so eno gasilsko društvo. Na območju občine Radenci so zabeležili 12 prijav dogodkov. Aktivirali so šest gasilskih društev. Na območju občine Sv. Jurij ob Ščavnici so zabeležili 8 prijav dogodkov. Aktivirali so pet gasilskih društev. Na območju občine Križevci so zabeležili 4 prijave dogodkov. Aktivirali so eno gasilsko društvo. Na območju občine Veržej so zabeležili 3 prijave dogodkov. Aktivirali so eno gasilsko društvo.

Na območju občine Sveta Ana so zabeležili eno prijavo dogodka. Aktivirali so eno gasilsko društvo. Na območju občine Lenart so zabeležili eno prijavo dogodka. Aktivirali so eno gasilsko društvo. Na območju občine Maribor so zabeležili sedem prijav dogodkov. Aktivirali so eno gasilsko društvo.

Na območju občine Beltinci so zabeležili 9 prijav dogodkov. Aktivirali so dve gasilski društvi. Na območju občine Murska Sobota so zabeležili 6 prijav dogodkov. Aktivirali so dve gasilski društvi. Na območju občine Lendava so zabeležili 4 prijave dogodkov. Aktivirali so dve gasilski društvi.

Na radgonskem območju je že nastala močnejša nevihta Kakšno je stanje pri vas Vir: Arso

Objavil/a Prlekija-on.net dne Sreda, 25. maj 2022


Več v Narava