Poučno - strokovni kolesarski vikend

1. generacija kolesarskih vodičev Međimurskega veleučilišča Čakovec v Prlekiji

Dejan Razlag, sobota, 6. avgust 2011 ob 09:24
Kolesarji pred Mestno hišo

Kolesarji pred Mestno hišo

Danes sta županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in podžupan Janez Vencelj sprejela kolesarske vodiče Međimurske in Varaždinske županije ter Podravja in Pomurja 1. generacije (Međimursko veleučilišče v Čakovcu).

Kolesarji bodo preživeli poučno - strokovni kolesarski vikend v Prlekiji, kamor so prispeli že včeraj. Po poteh projekta MURA-DRAVA.BIKE so se ob 10. uri s kolesi hrvaški in slovenski udeleženci dobili na mejnem prehodu Štrigova/Razkrižje, kjer jih je sprejel župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič. Tam so se seznanili z delom tamkajšnje Lokalne turistične organizacije oziroma turističnega informativnega centra in si ogledali promocijske filme.

Ogledali so si tudi pranaselje, Ivanov izvir, Kovaški muzej na Razkrižju, Otok ljubezni, mlin in brod na Muri v Ižakovcih, Čebelarski muzej na Krapju, Terme Banovci, kjer jih je pot vodila skozi Veržej, proti Križevcem pri Ljutomeru, Lukavcem, Cezanjevcem na Spodnji Kamenščak do Mladinskega centra Prlekije.

Danes zjutraj so krenili izpred MCP-ja ter se ob osmi uri ustavili v Ljutomeru, kjer sta jih s pogostitvijo sprejela županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in podžupan Janez Vencelj. Valentina Hanžič je v imenu 1. generacije kolesarskih vodnikov od županje prejela Monografijo Ljutomera, nakar je sledil ogled muzeja, galerije in cerkve v Ljutomeru ter seznanitev s TIC- om (Turistično informacijskim centrom Ljutomer). Nato je sledila vožnja skozi park prvega slovenskega tabora in ogled spomenika 1. slovenskega tabora ter vožnja mimo letnega kopališča in hipodroma.

Program, ki je sledil
9.30 uri - odhod iz Ljutomera, pot jih bo vodila v Cezanjevce, Branoslavce, Grabe do Gajševskega jezera. Vožnja ob jezeru.
11.00 uri - prihod v Precetince, postanek v kampu in turističnem informativnem centru: Turistično društvo Nočni pohodniki. Pogostitev in predstavitev dejavnosti.
12.00 uri - prihod v Staro goro in ogled muzeja ter mlina na veter
13.30 uri - ogled cerkve in kulturnega doma v Mali Nedelji – Bučkovcih
15.00 uri - ogled prvega slovenskega filmskega zapisa avtorja, rojaka-domačina iz Drakovec dr. Karla Grossmanna v Grossmanovem kotičku in kosilo v Gostišču Žinko, Moravci v Slovenskih goricah
16.30 uri - ogled stolpa na Gomili.
17.00 uri - ogled Bioterm Mala Nedelja.
18.45 uri - ogled spomenika Sveti Peter na Stari cesti
19.15 uri - prihod v MCP, kjer bodo imeli možnost izkusiti edinstveno terapevtsko tehniko Shiatsu, ki izhaja iz Japonske in se je razvila iz korenin kitajske tradicionalne medicine ter Steinerjevo Deep tissue massage (Steinerjevo globinsko masažo), ki globinsko sprošča tkiva.

V nedeljo bodo nato ob osmi uri krenili izpred MCP-ja na vožnja na relaciji Ljutomer, Noršinci, Radenci, Gornja Radgona in preko mostu na reki Muri v Avstrijo, kjer bodo v Tourismusverband, Bad Radgesburg (Turistično združenje avstrijske Radgone) imeli prezentacijo kolesarskega turizma v Avstriji. Sledila bo vožnja mimo Parktherme Bad Radgesburg, vožnja ob reki Muri ter ogled jezera in nato povratek v Slovenijo.

Program so pripravili pri MCP-PC NVO (Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center nevladnih organizacij) YHP (Youht hostel Prlekije) iz Spodnjega Kamenščaka, izvedbo so omogočili Alenka Ficko, Tamara Ljubec, Jani Zidarič, Peter Fric, Jožica Ficko, Franc Črvič in Rudi Stegmüller, idejni predlog pa je podala Valentina Hanžič.

Kolesarjem se lahko kjerkoli priključite tudi vsi ostali.


Več v Šport