Škofija pevki očita »onečaščenje stolne cerkve«

Prekmurska pevka je pred kratkim izdala svoj nov videospotom za pesem 1, 2, 3. S tem pa je poskrbela za ogorčenje v Škofiji Murska Sobota

Prlekija-on.net, petek, 3. junij 2022 ob 13:01
Nika Zorjan - 1, 2, 3

Nika Zorjan - 1, 2, 3

Prekmurska pevka Nika Zorjan je pred kratkim izdala svoj nov videospotom za pesem 1, 2, 3, za katerega je del bil posnet tudi v cerkvi. S tem pa je poskrbela za ogorčenje v Škofiji Murska Sobota, saj jih je zmotilo, kot navajajo, "smešenje poročnega obreda in skrunitev cerkve".

"Slovenska pevka je v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti posnela video vsebino, ki zaradi vsebine nikakor ne sodi v cerkveno okolje in krši svetost prostora ter sakralni namen cerkve. Pri tem je prišlo do širjenja negativnih stereotipov in smešenja zakramenta poročnega obreda, duhovniške službe in vere kot pomembne vrednote. Škofija obžaluje, da je zaradi neprevidnosti odgovornih za cerkev, prišlo do skrunitve cerkve ter se opravičuje vernikom in vsem prizadetim. Soboški škof msgr. dr. Peter Štumpf do preklica prepoveduje vsa snemanja in objave v vseh cerkvah in kapelah škofije in njihovo objavo v medijih, razen kadar gre za bogoslužna opravila. Prosi vse k prizadevanju za ohranjanje svetosti cerkva kot prostora molitve in svete evharistije ter prebivališča Boga," je zapisano v izjavi soboške škofije pod katero se je podpisal generalni vikar Lojze Kozar.

Zaradi nastale situacije je murskosoboški škof Peter Štumpf do preklica tudi prepovedal snemanje v prostorih vseh cerkva in kapel škofije. Izjema so bogoslužja.

Nika se je na izjavo odzvala z besedami: "Nimam komentarja. Kdor hoče, si lahko pogleda videospot in si ustvari svoje mnenje."

Videospot tudi prilagamo in si ga lahko ogledate.

Spoštovani mediji. Ves dan prejemam klice, sporočila in vprašanja glede izjave soboške škofije. »Slovenska pevka je v...

Objavil/a Nika Zorjan dne Četrtek, 02. junij 2022