Možna so krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra in točo

V nedeljo zvečer in v noči na ponedeljek bodo ob nevihtah možna krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra, ni izključen niti pojav toče. Izdan je tudi oranžni alarm.

Prlekija-on.net, nedelja, 5. junij 2022 ob 14:20
Možna so močnejša neurja

Možna so močnejša neurja

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bo danes sončno in vroče, zvečer pa nas bo od severa dosegla hladna fronta z nevihtami.

Popoldne bo sončno in vroče. Ponekod bo pihal veter južnih smeri. Temperature bodo od 27 do 33 °C.

Zvečer in ponoči bo spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami, možna bodo krajevna neurja. Do jutra se bo delno zjasnilo, na Primorskem bo zapihala šibka burja. Jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20 °C.

Opozorilo zaradi možnih močnih neurij

Arso je izdal tudi opozorilo, da bodo v nedeljo zvečer in v noči na ponedeljek ob nevihtah možna krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra, ni izključen niti pojav toče. Izdan je tudi oranžni alarm.

Oranžni alarm
Izdano je oranžno opozorilo, vir: Arso

V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bo predvsem v gorskem svetu možna kakšna ploha ali nevihta. Šibka burja na Primorskem bo ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Goriškem in ob morju okoli 30 °C.

V torek bo sprva sončno, popoldne pa spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale v noč na sredo.

V sredo zjutraj bodo padavine ponehale, dopoldne se bo od zahoda delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Prehodno bo nekoliko hladneje.



Več v Narava