Enemu poškodovali vinsko trto, drugemu zasegli konopljo

Policisti so ugotovili, da je neznani storilec poškodoval 5 sadik vinske trte.. Pri 59-letnemu osumljencu iz območja UE Ormož pa so opravili hišno preiskavo zaradi suma posedovanja prepovedane droge.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. junij 2022 ob 07:25
Vinska trta

Vinska trta

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 3. junija, ob 12.30 so bili obveščeni o kaznivem dejanju Poškodovanja tuje stvari. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec poškodoval 5 sadik vinske trte. Zadevo bodo zaključili s kazensko ovadbo v skrajšanem postopku in umikom na državno tožilstvo.

Ob 21.56 so policisti bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je med družinskimi člani prišlo do verbalnega spora. Policisti so na kraju kršitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

V soboto, 4. junija, ob 13.53 so policisti na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 59-letnemu osumljencu iz območja UE Ormož zaradi suma posedovanje prepovedane droge. Pri tem so osumljenemu zasegli 13 zelenih rastočih rastlin v pvc posodah višine od 25-70cm, pvc vrečko z posušenimi rastlinskimi delci zeleno-rjave barve, ročno zvit cigaret s posušenimi rastlinskimi delci zeleno-rjave barve, kovinsko posodo s posušenimi rastlinskimi delci zeleno-rjave barve. Po pridobljenih analizah in zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

V nedeljo, 5. junija, ob 12.39 so policisti opravili ogled kraja požara. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do vžiga odloženega vejevja smreke, bora in cipres. Požar so pogasili gasilci, materialna škoda pri tem ni nastala. Zadevo bodo zaključili s poročilom na državno tožilstvo.



Več v Črna kronika