Zaradi poškodbe cevovoda, na območju občine Križevci velja sklep o varčevanju s pitno vodo

Na območju občine Križevci je do nadaljnjega prepovedano polnjenje bazenov, pranje avtomobilov, zalivanje zelenic in vrtov ipd. Prav tako je prepovedan odvzem vode iz hidrantov, razen za potrebe gašenja.

Prlekija-on.net, torek, 7. junij 2022 ob 10:10
Velja sklep o varčevanju s pitno vodo

Velja sklep o varčevanju s pitno vodo

Javno podjetje Prlekija d.o.o. uporabnike pitne vode na območju občine Križevci obvešča, da je pri gradnji novega vodovodnega omrežja v naselju Lukavci, prišlo do poškodbe obstoječega cevovoda. Vzpostavljena je začasna oskrba s pitno vodo. Na območju občine Križevci je do nadaljnjega prepovedano polnjenje bazenov, pranje avtomobilov, zalivanje zelenic in vrtov ipd. Prav tako je prepovedan odvzem vode iz hidrantov, razen za potrebe gašenja.

Zaradi zagotavljanja zadostnih količin vode za oskrbo s pitno vodo se izdaja SKLEP o varčevanju s pitno vodo na območju občine Križevci. Sklep velja od 7.6.2022 do preklica. Slep se izdaja na podlagi 22. člena Odlok o oskrbi s pitno vodo v Občini Križevci (Ur. l. RS, št. 80/2016).

Pitna voda je zdravstveno ustrezna in skladna z določbami Pravilnika o pitni vodi (Ur. l. RS, št. 19/04, 35/04, 26/06, 92/06, 25/09, 74/15, 51/17), še sporočajo in prosijo za razumevanje.



Več v Gospodarstvo