Dobrodelna prireditev Dober den pri Mali Nedli privabila množico obiskovalcev

Celoten prihodek prireditve bo namenjen postavitvi dodatnih orodij za mlade in starejše ob že obstoječem otroškem igrišču.

Branko Košti, ponedeljek, 13. junij 2022 ob 15:25
Dober den pri Mali Nedli

Dober den pri Mali Nedli

Po dveh letih premora se je v nedeljo, 11. junija, pri Mali Nedelji spet odvila dobrodelna prireditev Dober den pri Mali Nedli, ki je na športno igrišče ob gasilskem domu privabila veliko množico obiskovalcev od blizu in daleč. Krajevna skupnost, društva, lokalni turistični ponudniki, zavodi in zasebni gostinski ponudniki so spet združili moči v dobro lokalnih prebivalcev, saj bo celoten prihodek prireditve namenjen postavitvi dodatnih orodij za mlade in starejše ob že obstoječem otroškem igrišču, postavljenem z izkupičkom prireditve leta 2019.

Ob bogati gostinski ponudbi, ki je zajemala tudi brezplačni bograč za vse, so se obiskovalci ob stojnicah lahko seznanili z aktivnostmi društev: čebelarska stojnica je ponujala degustacijo medenih izdelkov, ob stojnici domačih vinogradnikov so z vinsko kraljico lahko degustirali vina, na ogled so bila starodobna vozila, svoje jeklene konjičke so na ogled pripeljali člani Pürgaških sekir, fantje in dekleta iz Drakovcev pa svoje mopede Tomos. Ves čas prireditve se je bilo mogoče s kočijo popeljati do Bioterm. KO RK Radoslavci je prikazal postopek oživljanja z defibrilatorjem, stojnica TD Mala Nedelja - Radoslavci je ponujala pokušino kruha z zaseko, domače pecivo in izdelke domače obrti, potekal je tudi bogat srečelov.

Vso popoldne in še daleč v večer je potekal bogat kulturni program, v katerem so se predstavili učenci OŠ Mala Nedelja, ZGŠ Ahlin in Virtuoz, ansambel Spontani Muzikantje in Okoliški harmonikaši, Družina Stajnko, pevci Mi 3je, Sanela Kšela je ob spremljavi violine zapela Zdravljico v kitajskem jeziku, po svoje sta tudi tokrat modrovala nepogrešljiva Franček in Micika, slepa Mihaela Rojht je predstavila branje Braillove pisave, zaplesali so tudi folkloristi, Tadej Murkovič pa je predstavil zgodovino kraja.

Zbrano množico je pozdravila tudi županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, za dobro razpoloženje in zabavo v večernih urah so poskrbeli Klapa Solaris in Natalija Verboten, za smeh pa humorist Samo Tuš - Korl.



Več v Družabno