Zaključna prireditev vrtca Križevci – skrbimo za naš planet

Otroci so s plesom, pesmijo in besedo prikazali, kako že v vrtcu skrbijo za naš planet in kako delajo majhne korake, da bomo mi in naši nasledniki živeli v bolj čistem in zdravem okolju.

Prlekija-on.net, nedelja, 19. junij 2022 ob 13:17
Zaključna prireditev vrtca Križevci

Zaključna prireditev vrtca Križevci

V četrtek, 16. 6. 2022, se je na igrišču vrtca Križevci odvijala zaključna prireditev, kjer so otroci s plesom, pesmijo in besedo prikazali, kako že v vrtcu skrbimo za naš planet in kako delamo majhne korake, da bomo mi in naši nasledniki živeli v bolj čistem in zdravem okolju.

V zadnjem desetletju je postalo ločevanje odpadkov način življenja vsakega posameznika, ki lahko opazno pripomore k reševanju problema kopičenja prevelikih količin odpadkov. Navajanje otrok na ločeno zbiranje in odgovorno ravnanje z odpadki je pomemben vzgojno-izobraževalni cilj in temelj za odgovorno prevzemanje skrbi za naš planet, kar so otroci na različne načine prikazali na letošnji prireditvi.

V vrtcu spoznavamo različna življenjska okolja in izmed teh je travnik, ki nam omogoča bogato izkustveno učenje. Je odlična učilnica v naravi z bogatim učnim okoljem. Žal pa ljudje tudi ta del naša narave onesnažujemo in otroci so preko plesne igre rešili tudi ta problem. Prikazali smo še kakšna zakladnica skrivnosti je lahko gozd, kako skrbimo za vrtove in živali, ki so prav tako del našega okolja in otroke učimo spoštljivega in odgovornega ravnanja z njimi.

Ob koncu so najstarejši otroci našega vrtca prikazali gibanje planetov in kako lahko naše nespametno početje v odnosu do narave povzroči veliki BUM.

Renata Slavinec Berden



Več v Najmlajši