Izvedli so prvo lovsko golažijado v severovzhodni Sloveniji

V LD Dornava - Polenšak so prvi v severovzhodni Sloveniji pripravili tekmovanje v kuhanju lovskega golaža z divjačino.

Ivan Trunk, nedelja, 26. junij 2022 ob 21:06
1. lovska golažijada

1. lovska golažijada

V Lovski družini Dornava - Polenšak je v njihovem upravnem odboru prišlo do ideje, da bi prvi v severovzhodni Sloveniji pripravili tekmovanje v kuhanju lovskega golaža z divjačino, ker je veliko različnih tekmovanj v kuhanju golaža, lovskega pa še do zdaj ni bilo nikjer. Tako so prvo tekmovanje v lovski golažijadi pripravili v soboto, 11. junija, v lovskem domu v Slomih.

Na prvi lovski golažijadi je tekmovalo šest ekip: PGD Žamenci, Lovski prijatelji iz Preroda, Prleški biseri iz Ormoža, Društvo upokojencev Polenšak, PGD Polenšak in Lovska družina Juršinci.

Lovska družina Dornava - Polenšak je za vse skupine pripravila prostor za kuhanje, kotle za kuhanje golaža, divjačinsko meso in osnovne dodatke za golaž, vsaka ekipa pa še je lahko kaj dodala po njihovem izboru. Vse ekipe so pripravile zelo dober in okusen golaž, ampak o tem, kateri je najboljši, pa je odločala strokovna komisija, ki jo je vodil Rajko Janžekovič, starešina LD.

Ocenjevali so okus, vonj, barvo golaža in izgled delovnega mesta. Strokovna komisija se je odločila, da je najboljši golaž skuhala in osvojila 1. mesto ekipa Preleški biseri iz Ormoža, 2. mesto je osvojila ekipa Lovski prijatelji iz Preroda in 3. mesto ekipa Društva upokojencev iz Polenšaka.

LD Dornava - Polenšak vas že sedaj vabi, da se udeležite 2. lovske golažijade, ki bo drugo leto še v večji udeležbi ekip, predvsem lovskih.



Več v Družabno