Rene izpolnil svoje sanje ter odprl najsodobnejši in največji fitnes v širši okolici

V fitnesu R-Fit v Bukovcih najdete vrhunske, profesionalne naprave in rekvizite ter kardio naprave za hujšanje.

Ivan Trunk, ponedeljek, 27. junij 2022 ob 15:28
Rene Roškar in Špela Horvat

Rene Roškar in Špela Horvat

Rene Roškar in njegova partnerica Špela Horvat sta v četrtek, 9. junija, priredila odprtje novega, največjega in najsodobnejšega fitnesa pod imenom R-Fit v Bukovcih v občini Markovci. Njuni družini, prijatelji, vaščani iz Bukovcev in drugi povabljeni gostje, so se pred 17. uro zbrali na parkirišču pred fitnesom. Na odprtje novega fitnesa sta prišla tudi Milan Gabrovec, župan občine Markovci, ki je sodeloval pri odprtju fitnesa in Janez Maučec, župnik iz Markovcev, ki je blagoslovil fitnes.

Pred odprtjem fitnesa so zbrane nagovorili in pozdravili Rene Roškar, Špela Horvat in župan, nato pa je sledil prerez traku in ogled fitnesa ter pogostitev za vse obiskovalce.

V nagovoru je Rene dejal, da je bila želja po lastnem fitnesu že nekaj let saj je že od otroštva povezan s športom, že od četrtega leta starosti. Najprej je začel z nogometom, potem je začel trenirati borilne veščine. S fitnesom se je začel ukvarjati s 13. letom starosti, ko so se mu pojavile težave s hrbtenico zaradi prehitre rasti. Fitnes mu je pomagal pri krepitvi hrbtnih mišic in vezi in že od takrat je imel željo po odprtju lastnega fitnesa. Danes, pri 30. letih mu je to uspelo.

V fitnesu so vrhunske, profesionalne naprave in rekviziti znamke Panatta, s katerimi lahko izvajajo vse vaje ter kardio naprave za hujšanje. V fitnesu lahko vadijo rekreativci, kateri želijo izgubiti odvečne kilograme oziroma shujšati, vaje za izboljšanje postave, rehabilitacija po poškodbah in pa profesionalni športniki, katerim nudijo vrhunsko vadbo z dvigovanjem uteži in bodybuilding. V fitnesu bodo strankam pomagali in svetovali pri vadbi dva osebna trenerja in dva vaditelja. Zraven fitnesa imajo v 1. nadstropju še en prostor v katerem bodo v jesenskem času pričeli z vadbami aerobike, zumbo, z vadbami za otroke od 4. leta starosti in možnost vadbe za starejše.

Njihova želja je urediti in ponuditi vsem, ki se želijo ukvarjati s športom, sodoben športni center za otroke, za mladino, za srednjo generacijo in za starejše od rekreativcev, kateri imajo željo, da naredijo nekaj za sebe in do vrhunskih, profesionalnih športnikov, da se pripravljajo za tekmovanja.

Rene je že pred leti imel željo odpreti lasten fitnes, najprej je razmišljal o najemu prostora in naprav, vendar se je odločil, da ga bo postavil kar v domačem kraju, kjer so mu veliko pomagali člani njunih družin, saj ga je samo naložba v naprave in rekvizite stala od 150.000 do 160.000 evrov. Potrebno pa je bilo urediti tudi sam prostor, kjer je fitnes in pa parkirišče pred fitnesom.



Več v Gospodarstvo