Odbojkarska reprezentanca do 18 let, kjer igra tudi Nik Legen, odpotovala na EP v Gruzijo

Slovenski odbojkarji bodo evropsko prvenstvo pričeli z obračunom z Bolgarijo 9. julija.

Prlekija-on.net, petek, 8. julij 2022 ob 19:33
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca do 18 let, foto: OZS

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca do 18 let, foto: OZS

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca do 18 let je odpotovala na evropsko prvenstvo, ki ga bo od 9. do 17. julija gostila Gruzija. Naši fantje se bodo v boj za najvišja mesta podali v okviru skupine II, v kateri se bodo pomerili z Bolgarijo, Nemčijo, Italijo, Poljsko in Grčijo, v skupini I pa bodo igrale Srbija, Češka, Francija, Gruzija, Belgija in Finska. Član slovenske reprezentance je tudi Nik Legen iz Bunčan, ki je bil prisoten tudi ob zadnjih uspehih reprezentance.

Nova generacija kadetov letnikov 2005 in 2006, ki se je v kategoriji do 17 let veselila naslova evropskih prvakov, sploh prvega za Slovenijo, je navdušila tudi z nastopom v srednjeevropskem prvenstvu v Mariboru. Naši mladi odbojkarji so namreč osvojili zlato odličje in si tako zagotovili tudi nastop na Euro Volleyju do 18 let. Tekmovanje so Slovenci začeli z zmagama nad Hrvaško in Madžarsko, po porazu z Avstrijo pa so se kot drugi uvrstili v polfinale. V njem so odpravili eno od favoritinj, Češko, v velikem finalu pa so bili boljši od Avstrijcev.

Slovenski odbojkarji, ki jih vodi selektor Iztok Kšela bodo evropsko prvenstvo pričeli z obračunom z Bolgarijo 9. julija, dan pozneje bodo njihovi tekmeci Nemci, 11. julija pa Italija. Sledi dan premora, nato pa naše fante 13. julija čaka dvoboj s Poljsko, za konec skupinskega dela pa še Grčija.

Reprezentanca Slovenije: Gregor Frece, Miha Kosanc, Matevž Karadža Pevc, Jakob Podbregar Špes, Vid Suhadolnik, Urban Rajnar, Jurij Oman, Luka Marovt, Nejc Najdič, Miha Okorn, Jošt Purgar, Nik Legen, Rok Drobnič, Jošt Kržič. Selektor: Iztok Kšela.

Razpored tekem
Razpored tekem, vir: OZS


Več v Šport