Plesalci PK Zeko tudi letos osvojili medaljo na velikem tekmovanju

V Nemčiji je potekalo IDO Odprto evropsko prvenstvo v breakdancu. Iz Plesnega kluba Zeko se je tekmovanja udeležilo 8 tekmovalcev.

Prlekija-on.net, torek, 12. julij 2022 ob 13:45
Plesalci PK Zeko na EP v breakdancu

Plesalci PK Zeko na EP v breakdancu

Minuli vikend je v Magdeburgu v Nemčiji potekalo IDO Odprto evropsko prvenstvo v breakdancu. Nastopilo je okoli 200 plesalcev iz 15 držav. Iz Plesnega kluba Zeko se je tekmovanja udeležilo 8 tekmovalcev.

Dosegli so naslednje rezultate:

2. mesto Breakdance mala skupina The chosen ones jr. (David Pahor, Nino Vučkič, Tino Oskomič, Samuel Gruškovnjak, Rene Pertoci, Filip Grenko)
5. mesto David Pahor solo ml.mladinci
9. mesto Filip Kovačič solo člani
11. mesto Rene Pertoci solo ml.mladinci
12. mesto Filip Grenko solo ml.mladinci
18. mesto Rok Mihalič solo člani
19. mesto Samuel Gruškovnjak solo otroci
22. mesto Tino Oskomič solo otroci
29. mesto Nino Vučkič solo otroci

"Tekma je bila malce drugačna kot smo vajeni. Prejšnja leta je bila v sklopu hip hop prvenstva, sedaj pa je bila ločena. Razen članov je bila skoraj celotna ekipa prvič na evropskem prvenstvu. Tudi sam sem prvič sodil prvenstvo in bila je lepa izkušnja. Fantje so odplesali dobro in malenkosti odločajo ali se uvrstiš naprej ali ne. Kar se pa tiče mladinske ekipe pa smo bili malce presenečeni. Tu je sistem tak, da se ekipa najprej predstavi vsaka posebej s svojo show točko in sodniki takoj določijo, kdo gre v dvoboj za 1. mesto in kateri dve ekipi za 3. mesto. Naša ekipa je bila najmlajša in očitno smo dobro sestavili show, da nas je popeljalo v dvoboj za 1. mesto. V battlu pa nam je zmanjkalo individualne kakovosti. Ampak smo super veseli, kajti fantje so komaj začeli in znajo še presenetiti v prihodnje," je ob tem povedal vodja Dejan Zečević.



Več v Šport