Zagorela brunarica, škode za okoli 10 tisoč evrov

Na območju PP Ormož je zagorela brunarica.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. julij 2022 ob 11:45
Policija in gasilci

Policija in gasilci

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 22. julija, ob 8.10 so obravnavali požar v stanovanjski kleti, do katerega je prišlo 20. 7. 2022, lastnik pa je požar pogasil sam. Opravljen je bil ogled kraja, sledi poročilo na pristojno okrožno državno tožilstvo.

Ob 15.15 so obravnavali kaznivo dejanje »Lahke telesne poškodbe«. Ob 16.36 so obravnavali kaznivo dejanje »Zatajitve«.

Ob 22.02 so bili obveščeni o ugrizu psa. Ob izsleditvi lastnika psa, sledi hitri postopek po ZZZiv.

V soboto, 23. julija, ob 00.19 so bili obveščeni o podrtem drevesu čez cestišče, obveščen je bil RCO, na kraju so gasilci sanirali podrto drevo ter očistili cestišče.

Ob 11.58 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na lokalni cesti. Udeleženo je bilo eno vozilo. Voznici je bil na kraju izdan plačilni nalog po ZPrCP.

Ob 13.12 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda na lokalni cesti v naselju. Po zbranih obvestilih bo kršitelju izdan plačilni nalog po ZJRM-1.

Ob 22.30 so obravnavali kaznivo dejanje »Grožnje«.

V nedeljo, 24. julija, ob 15.58 so bili policisti napoteni na požar. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je zaradi visoke temperature vžgala vsebina kompostnika, kateri se je nahajal zraven lesene brunarice in se je ogenj razširil na ogrodje brunarice. Opravljen je bil ogled kraja, kjer je bila izključena tuja krivda. Po nestrokovni oceni je nastala škoda v višini 10.000 eur. Zadevo bodo zaključil s poročilom na državno tožilstvo.



Več v Črna kronika