V neurju padala drevesa, nekaj udarov strel

Visoke temperature še vsaj teden dni

Prlekija-on.net, petek, 19. avgust 2011 ob 16:16
Strela

Strela

Vremenoslovci napovedujejo, da nas bodo visoke temperature in sončno vreme spremljali še vsaj teden dni, danes pa je naše kraje zajel močan veter.

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je ob 16.39 med naseljema Hrastje Mota – Murščak, zaradi močnega vetra po cestišču padlo drevo.

Ob 16.40 je na mejnem prehodu Razkrižje zaradi močnega vetra padlo drevo.

Ob 17.19 se je v Precetincih kadilo iz stanovanjske hiše. Gasilci PGD Ljutomer so na kraju ugotovili, da je prišlo do udare strele, ki pa je samo uničila zunanje luči in električno omarico.

V Prekmurju padala drevesa
Med 16. in 17. uro je po Prekmurju padlo več dreves ter udarilo nekaj strel. V naseljih Beltinci, Gančani, Renkovci in Bogojina močan veter podrl več dreves. V Murski Soboti je močan veter odkril streho trgovine OBI, pred gasilnim domom je podrlo drevo, med Mursko Soboto in naseljem Noršinci je na cesto padlo dosti večjih vej, na parkirišču v Rakičanu pa je drevo padlo na parkirano vozilo.

Med naseljema Bodonci - Poznanovci je veter podrl več dreves, med naseljema Šalamenci - Vaneča električni drog, med naseljema Stanjevci in Mačkovci podrtih več dreves, v Bodoncih je drevo padlo na avtomobil in odkrilo streho stanovanjske hiše.

V naselju Sveti Jurij v občini Rogašovci je močan veter podrl dva električna droga, v Nuskovi je drevo padlo na električne vodnike, dve drevesi sta padli po cestišču, med naseljema Rogašovci - Kramarovci pa je po cestišču padlo drevo, podrto drevje je bilo tudi proti mejnemu prehodu v Sotini. Med naseljema Grad - Vidonci je močan veter podrl drevo, v naselju Dolnji Slaveči telefonski drog, v Vidoncih drog električne energije, v Radovcih pa dva droga električne energije.

V romskem naselju Dolič je veter delno odkril strehe hiš, med naseljema Martinje – Boreča je močan veter na cesto podrl drevo, med naseljema Hodoš in Krplivnik, so gasilci PGD Krplivnik, iz cestišča odstranili podrto smreko.

V naseljih Selo, Prosenjakovci, Ivanovci, Sebeborci, Ivanovci in pri pokopališču v Moravskih Toplicah je zaradi močnega vetra padlo več dreves. V naselju Čentibi je zaradi močnega vetra drog električne napeljave podrl na drevo, ki je začelo goreti.

Pri odstranjevanju dreves so posredovali lokalni gasilci.

Krajevne nevihte z močnimi nalivi in sunki vetra so popoldne prišle iznad Avstrije ter zajele naše kraje, predvsem Koroško, Štajersko in Prekmurje, pri čemer je na posameznih območjih padala tudi toča.

Arso je za S in SV Slovenije ob popoldnevu izdal oranžni alarm. Nevarnost pa je že mimo.


Več v Črna kronika