Obilno deževje v zadnjih dneh povzročilo nekaj nevšečnosti

Ob pomanjkanju dežja in suši, je tudi pri nas minuli konec tedna padlo več dežja.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. avgust 2022 ob 15:10
Na cesto je naneslo tudi blato in kamenje

Na cesto je naneslo tudi blato in kamenje

Po več tednih brez konkretnega dežja in suše, je minuli konec tedna tudi na severovzhodu padlo več dežja. Predvsem v soboto popoldan so bili v naših krajih močnejši nalivi, dežuje pa tudi v ponedeljek. V soboto je tako po informacijah Uprave RS za zaščito in reševanje bilo nekaj intervencij zaradi odpravljanja posledic neurij.

V soboto, ob 15.09 se je na cesto Banovci–Grlava, občina Veržej, podrlo drevo na cesto. Gasilci PGD Banovci so drevo odstranili.

Ob 15.32 je meteorna voda zalila prostore večstanovanjskega objekta v Ljutomeru. Gasilci PGD Ljutomer so iz objekta izčrpali okoli 3,5 kubičnih metrov vode.

Ob 15.41 so na Mladinski ulici v Veržeju gasilci PGD Veržej izčrpali meteorno vodo iz garaže stanovanjskega objekta.

Ob 16.08 so v Bratov Pihlar ulici v Ljutomeru gasilci PGD Ljutomer izčrpali okoli 12 kubičnih metrov meteorne vode iz stanovanjskega objekta.

Večji obseg intervencija-poplave 20.08.2022 15:37 Ob 15.32 je občino Ljutomer zajelo neurje pri tem je meteorna...

Objavil/a PGD Ljutomer dne Nedelja, 21. avgust 2022

V ponedeljek, ob 9.43 pa sta se v naselju Ilovci, občina Ljutomer, dve drevesi nagnili na streho stanovanjskega objekta in ovirali promet. Drevesi so s strehe objekta odstranili gasilci PGD Ljutomer.

Tehnična in druga pomoč 22.08.2022 9:43 Preberite več na: https://pgd-ljutomer.si/tehnicna-in-druga-pomoc-22-08-2022-943/

Objavil/a PGD Ljutomer dne Ponedeljek, 22. avgust 2022

V naslednjih dneh manj dežja

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo popoldne pretežno oblačno, pojavljal se bo rahel dež. Na Primorskem bo večinoma suho in deloma sončno. Ponekod bo pihal severnik, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 25, na Primorskem do 29 °C.

V torek dopoldne bo ponekod v notranjosti Slovenije občasno še rahlo deževalo, popoldne pa se bo oblačnost trgala. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju 18, najvišje dnevne od 21 do 26, na Primorskem do 30 °C.

V sredo in četrtek bo delno jasno, popoldne bodo v notranjosti posamezne plohe ali nevihte. Nekoliko topleje bo. V sredo bo na Primorskem še pihala šibka burja.

Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija


Več v Narava