Na sejmu AGRA so silaki vlekli vrv

Veliko zanimanja je pritegnilo tudi FENDT tekmovanje v vlečenju vrvi za najmočnejše slovenske fante.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. avgust 2022 ob 18:12
Vlečenje vrvi na sejmu AGRA

Vlečenje vrvi na sejmu AGRA

Na izjemno obiskano sejemsko nedeljo jubilejnega, 60. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA v Gornji Radgoni je veliko zanimanja pritegnilo tudi FENDT tekmovanje v vlečenju vrvi za najmočnejše slovenske fante. Tekmovanje so organizirali Pomurski sejem in Interexport, v sodelovanju z generalnim medijskim pokroviteljem ČZD Kmečki glas, ki se mu je letos pri promociji dogodka pridružil tudi spletni portal Maribor24.si.

Pomerile so se tri ekipe: Veterani Zgornja Gorenjska (zmagovalci tekmovanja v letu 2019) v sestavi Božo Repovž (vodja ekipe), Klemen Pribožič, Gašper Pečarič, Mare Ambrožič, Aleš Baudek, Jure Lindič, Aleš Ponikvar in Nejc Koželj. Ekipo Prekmurski štrki so sestavljali Dejan Belošević, Gregor Duh, Bojan Maček, Matej Ficko, Tomaž Ficko, Peter Šalamun, Tomaž Grah, Matej Nemec in Jernej Pečič, vodja ekipe je Viktor Vogrinčič. Tretja sodelujoča ekipa, imenovana Čemšenik, pa je v boj poslala Matjaža Matka (vodja ekipe), Martina Matka, Jožeta Remškarja, Žigo Zupana, Francija Polca in Vida Grobljarja. Sodnik je bil Robi Fišer.

Ekipe so se najprej pomerile vsaka z vsako, dve zmagovalni ekipi pa nato za mesto najboljše. Na koncu je brez poraza slavila ekipa Veterani Zgornja Gorenjska, ki so sicer zmagali vsa tekmovanja od leta 2015 naprej. Na drugo mesto so se uvrstili Prekmurski štrki, tretja je bila ekipa Čemšenika. In še zanimivost, najtežji član zmagovalne ekipe tehta spodobnih 203 kilogramov.

Vse sodelujoče ekipe so prejele praktične nagrade Pomurskega sejma in podjetja Interexport, zmagovalno ekipo, ki je s strani obeh omenjenih organizatorjev prejela nagrado v višini 200 evrov, pa je še posebej nagradil tudi portal Maribor24.si.

Foto: Jure Zauneker



Več v Družabno