Častni naziv Vinar leta je že šestič šel v Prlekijo

Ormoška vinska klet Puklavec Family Wines že tretje leto zapored prejela prestižni naziv Vinar leta. S svojimi vini pod blagovnimi znamkami Jeruzalem Ormož, Ljutomerčan, Estate Selection, Instinct in ekskluzivno linijo vin Seven Numbers so na letošnjem ocenjevanju vin ponovno premagali konkurenco in v skupnem seštevku dosegli največje število točk.

Prlekija-on.net, sreda, 24. avgust 2022 ob 20:21
Vinar leta - Puklavec Family Wines

Vinar leta - Puklavec Family Wines

Na 48. ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona je vinska klet Puklavec Family Wines že tretjič zapored in skupno šestič osvojila laskavi naslov Vinar leta. S svojimi vini pod blagovnimi znamkami Jeruzalem Ormož, Ljutomerčan, Estate Selection, Instinct in ekskluzivno linijo vin Seven Numbers so na letošnjem ocenjevanju vin ponovno premagali konkurenco in v skupnem seštevku dosegli največje število točk. Častni naziv je tako že kar šestič odšel v Prlekijo, kar je samo še dodatni dokaz, da večkratni Vinar leta ne počiva, temveč vsako leto znova dokazuje odličnost njegovih vin.

Letos je klet Puklavec Family Wines na najpomembnejšem slovenskem vinskem ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona 2022 osvojila kar 29 medalj, od tega enega šampiona, dve veliki zlati medalji, 12 zlatih medalj in 14 srebrnih medalj. Izjemen dosežek to leto pripisujejo šampionu v kategoriji belih polsuhih vin aromatičnih sort - Traminec Jeruzalem Ormož Zlata linija 2021,ki ga te dni premierno predstavljajo na sejmu AGRA.

Vino Slovenija na sejmu AGRA

Na sejmu AGRA razglasili Vinarja leta


Vinska klet se je prestižnega naziva, kar tretjega zapored in skupno šestega zelo razveselila. Direktor vinske kleti Puklavec Family Wines Gorazd Bedenčič je ob prejetju prestižne nagrade poudaril: »Ponovni naziv Vinar leta je močna potrditev naše začrtane strategije razvijanja premium buteljčnih vin in penin. Vse nagrade in medalje za naša vina pomagajo uveljaviti ne samo našo vinsko klet, temveč tudi Ljutomersko-Ormoške gorice, ki nam zagotavljajo vrhunske pogoje za pridelavo odličnega grozdja. Ob tem pa ne smemo pozabiti na našo odlično ekipo vinogradnikov in kooperantov, ki poskrbijo, da naši kletarji prejmejo v klet vrhunsko osnovo za bodoča nagrajena vina. Našim vinoljubcem pa se kot dobitnik večkratnega naslova Vinar leta zavezujemo, da bomo stremeli k odličnosti tudi v prihodnje in poskrbeli, da bo vsaka naša steklenica odraz našega truda in ljubezni do vina

Za Puklavec Family Wines pa je bilo uspešno leto tudi na mednarodnih vinskih ocenjevanjih. Na najbolj uglednem vinskem ocenjevanju na svetu Decanter so letos prejeli 11 medalj.