Po treh letih se v Ljutomer spet vrača Špor(t)het

Zaradi raznolikosti športov, se bo letos, to soboto, dogajanje razširilo na Glavni trg, Letno kopališče Ljutomer, teniško igrišče in v Park ulične vadbe.

Prlekija-on.net, četrtek, 25. avgust 2022 ob 14:46
Špor(t)het 2019

Špor(t)het 2019

Letos se po treh letih, v Ljutomer spet vrača Špor(t)het, ki je bil pod okriljem Prleškega študentskega kluba prvič izveden leta 2019. Takrat je dogodek potekal za dvorano ŠIC v Ljutomeru, kjer so se udeleženci lahko pomerili v različnih športnih tekmovanjih, in sicer v košarki 3x3, nogometu na asfaltu in skate contestu. Vse skupaj pa so popestrili še s kulinaričnim programom. Na veliko veselje članov PŠK-ja, je Špor(t)het, kot novost, takrat dobil veliko odzivov, kar kaže na to, da mladi še vedno radi aktivno preživljajo svoj prosti čas.

Prav zaradi tega, so se v PŠK-ju tudi letos odločili za izvedbo tega projekta, kateremu so dodali nove razsežnosti. Letos se bo 27. 8., poleg basketa na placi in skate contesta, mogoče pomeriti tudi v odbojki na mivki in tenisu. Zaradi raznolikosti športov, se bo dogajanje razširilo na Glavni trg, Letno kopališče Ljutomer, teniško igrišče in v Park ulične vadbe.

Ker si v klubu prizadevajo za sodelovanje z društvi iz lokalne skupnosti, so k sodelovanju povabili številna športna in ostala društva, ki bodo popestrila dogajanje. Med drugim se bodo v popoldanskem programu predstavili Street workout Ljutomer, ki bodo na kratko predstavili svoje delovanje.

Prleški študentski klub ponosno sodeluje tudi s Košarkarskim klubom Ljutomer, ki bo v okviru tega dogodka, na trgu izpeljal projekt Basket na placi in Športno zvezo Ljutomer, ki v veliki meri pomaga pri izvedbi vseh turnirjev. Za osvežitev na letošnjem Špor(t)hetu je poskrbela Občina Ljutomer, ki je, na dan dogodka, za vse obiskovalce, omogočila brezplačno kopanje na Letnem kopališču Ljutomer. Ob tem pa ne bo manjkal niti kulinarični pridih, za katerega bo poskrbel Koru Sladoled.

Projekt pa se ne bo zaključil že pri tem, ampak bo športnemu programu, po podelitvi nagrad, na letnem kopališču, sledil še večerni program s prostim vstopom, ki bo obiskovalcem postregel z alternativno glasbo. Predstavili se nam bodo Leopold l., Koala Voice in Prismojeni profesorji bluesa

Člani PŠK-ja vse vljudno vabijo, da se Špor(t)heta udeležite in s tem pomagate zgraditi enega izmed (naj)večjih športnih dogodkov v Pomurju. V klubu menijo, da je medsebojno sodelovanje in vključevanje vedno več lokalnih športnih in drugih društev in posameznikov v svoje projekte, ključno za rast njihovega društva, pripomore pa tudi k pestrešejmu dogajanju v naši lokalni skupnosti.

Anja Pušenjak

Špor(t)het



Več v Šport