Radgonske gorice pridobile okoljski znak Zeleni ključ (Green Key)

Podjetje Radgonske gorice d.o.o. je pridobilo okoljski znak Zeleni ključ (Green Key) za dva obrata: za turistični obrat RG Dom penine in za novo odprti gostinski obrat RG bistro.

Prlekija-on.net, petek, 26. avgust 2022 ob 07:50
Turistični obrat RG Dom penine

Turistični obrat RG Dom penine

Radgonske gorice, največji in najstarejši slovenski proizvajalec penečih vin, ki letos praznuje že častitljivih 170 let tradicije, so v preteklih dneh prejele okoljski znak Zeleni ključ. V Sloveniji je to vodilni trajnostni znak, ki si ga je po svetu prostovoljno pridobilo že več kot 3.200 različnih obratov v kar 65 državah.

Tako se z novim znakom Zeleni ključ lahko pohvalita dve poslovni enoti podjetja Radgonske gorice. Prvi je RG Dom penine, ki bo letos dopolnil 10 let obstoja in je znan po osupljivih in edinstvenih kleteh, čudovitem dvorišču, ki kar kliče po uživanju s kozarčkom penine v rokah, ter ogledih in degustacijah vin in penin, ki so rezultat že 170-letne tradicije peničarstva v Gornji Radgoni.

Drugi pa je na novo odprti RG bistro, ki si je hvalevredno oznako trajnosti pridobil v dobrem mesecu dni poslovanja. RG bistro ponuja lokalno in sodobno kulinariko v okvirju trajnostne usmeritve in okolju prijaznih ukrepov delovanja.

Podjetje Radgonske gorice in njegovi zaposleni se zavedajo pomena varstva okolja in ohranjanja zdravega in prijaznega sveta za zanamce, zato so za pridobljeni standard hvaležni in nanj ponosni. Zanje namreč pomeni na eni strani potrditev dobrega dosedanjega in hkrati motivacijo za nadaljnji, še bolj efektiven trajnostni razvoj. Oba certificirana obrata, skupaj s prizadevanjem matičnega podjetja, tako krojita zeleno zgodbo Gornjeradgonskega turizma.

O certifikatu Zeleni ključ

Certifikat Zeleni ključ je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji. Ta prestižni okoljski znak pomeni zavezanost podjetij, da v certificiranih obratih spoštujejo stroge kriterije, ki jih je določila Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo FEE. Okoljski znak Zeleni ključ zagotavlja vsem gostom, da z izbiro certificiranega turističnega obrata, neposredno pripomorejo k varovanju okolja. Obrati vzdržujejo visoke okoljske standarde s pomočjo stroge dokumentacije in pogostih kontrolnih pregledov. Certifikat Zeleni ključ lahko pridobijo hoteli in hostli, manjši nastanitveni obrati, kampi in počitniški parki, kongresni centri, restavracije in turistične atrakcije.



Več v Gospodarstvo