V Ljutomeru so pripravili mini pravljični festival Pravljice pod hrasti

Pravljice pod hrasti v ljutomerskem parku I. slovenskega tabora - Pravljičarna-zeliščarna v izvedbi Splošne knjižnice Ljutomer.

Prlekija-on.net, petek, 26. avgust 2022 ob 19:04
Pravljice pod hrasti

Pravljice pod hrasti

Na letošnjem mini pravljičnem festivalu Pravljice pod hrasti, 11. in 12. avgusta 2022 v parku I. slovenskega tabora v Ljutomeru, so udeleženci svoje znanje in veščine širili v »Pravljičarni - zeliščarni« z dvema gostjama.

V prvem dnevu smo se družili s Kato Laštro. Ob pripovedi iz Katinih bukev »Moje prvo zeleno berilo« in drugih ter kupu nabranih zelišč so si udeleženci izdelali medaljončke iz slanega testa. Vanje so vtisnili najljubšo zel. Zvoki tibetanskih posod so nas nežno pospremili v ustvarjanje.
Drugi dan sta predavatelja in gozdnika Tannja Yrska in Franci Brudale z udeleženci izvedla »gozdno jogo« ter nekaj zanimivih vaj za telo. Sledil je sprehod in prepoznavanje dreves in gozdne igre, pogovor o drevesih. Udeleženci so v majhnih skupinah poskusili začutiti in prisluhniti izbranemu drevesu. Nato sta naša gosta predstavila naravni repelent proti klopom in komarjem za otroke ter uporabo Bachovih kapljic.
Otroci in starši so ob spoznavanju zdravilnih zelišč in dreves uživali in preživeli lepe urice v prekrasnem ljutomerskem parku z mogočnimi hrasti.

Zapisala: Aleksandra Šömen, viška knjižničarka
Splošna knjižnica Ljutomer



Več v Kultura in izobraževanje